BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.299,02
HABER /  GÜNCEL

PYD lideri Müslim’den kritik ziyaret

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Ankara’ya geldi. Müslim'in kimlerle görüştüğü netleşmedi ancak Kobani'deki durumun ele alındığı öne sürüldü.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünü kuşatma altında tuttuğu Kobani'de çatışmalar sürerken Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Ankara’ya geldi. Ancak Müslim’in, Ankara’da Türk hükümet yetkililerinden kimlerle görüştüğü netleşmedi.

Görüşmelerde, Kobani'deki durum ve iki tarafın birbirinden beklentilerinin ele alındığı ileri sürüldü. Görüşmelerin zeminini ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş arasındaki görüşmenin oluşturduğu ifade edildi.

Demirtaş, Davutoğlu ile 1 Ekim’de yaptığı görüşmeye ilişkin gazetecilere, “Biz, PYD ile temas kurmalarını hep arzu ediyoruz. Silah yardımı için koridor açılması konusunu PYD ile görüşmeleri gerektiğini söyledik. Bunu, onlar da değerlendireceklerini ifade ettiler. PYD ile temasa kapalı değiller, bunu anladık” açıklaması yapmıştı.

Başbakan Davutoğlu da ATV’de katıldığı canlı yayında, Kobani’nin, IŞİD’in eline geçmesini Türkiye’nin istemediğini, bunun için gerekenleri yapacağını belirtmişti.