BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Putinin adı yetti

Putin seneye yok. Gidişi için yapılan tasarım yarışmasını kazanan sevinemedi.

Abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in görev süresinin sona ermesinin sembolü olacak pankart için düzenlenen yarışmada ödülünü almaya gitmekten korkan tasarımcı birincilikten oldu.

Moskova'daki Andrey Saharov Kültür Merkezinde düzenlenen ''Putin Döneminin Sonu'' adlı yarışmada, 500'den fazla pankart arasında ipi göğüsleyen Dimitri adındaki tasarımcı, korkup ödül törenine gelmedi.

Yarışmada birinci olan Dimitri'nin tasarımında argo bir terimi ifade eden parmak işaretinin altında ''2008'' yazısı yer alırken, 8 rakamı matematikteki sonsuzluk anlamına gelecek şekilde yatay olarak resmedildi. Juri, pankartın ''Putin dönemi 2008'de bitmeyecek, sonsuza kadar devam edecek'' anlamına geldiğini belirterek, seçimlerinde bu unsurun önemli bir etken oluşturduğunu kaydetti.

ÖDÜL ''SİSTEMİ YENİDEN KURUNUZ'' ÇALIŞMASINA

Jürinin birinciliğe layık gördüğü çalışmanın sahibi Dimitri'nin korkup ödül törenine gelmemesi üzerine ödül, ''Sistemi Yeniden Kurunuz'' adlı çalışmasından ötürü Rus NTV televizyonundan bilgisayar mühendisi Maksim Zaharov'a verildi.