BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Ekonomik pakete dikkat!

GSM operatörünün kampanyasına aldanan avukat şirkete açtığı davayı kazandı

Abone ol

Bursa'da bir avukat, bir GSM operatörünün, ''ekonomik paket'' adıyla başlattığı kampanyada 1 saniyelik konuşmayı bile 1 dakika olarak ücretlendirdiği gerekçesiyle, kendisinden alındığını öne sürdüğü fazla para karşılığında sembolik 1 YKr'nin tarafına iadesi talebiyle tüketici sorunları hakem heyetine başvuruda bulundu.

Heyetin, ''Tüketicinin kampanya koşullarında yanıltıldığı anlaşıldığından'' talep edilen 1 YKr'nin aboneye iade edilmesine karar verdiği bildirildi.

DİĞER TÜKETİCİLERE ÖRNEK

Başvuruda bulunan avukat Amaç Bursalı da bir detay faturasını incelerken faturalandırmanın hukuka aykırı olduğunu fark ettiğini belirterek, şöyle konuştu: ''Heyete başvurdum ve karar lehime çıktı. Sembolik istediğim 1 YKr'nin tarafıma iadesine karar verildi. Firmanın buna itiraz hakkı var ama şu an itibariyle geçerli ve diğer tüketicilere de örnek olabilecek bir karardır. Faturalarını incelediklerini görecekler ki 60 saniye 1 dakika olarak ücretlendiriliyor ama 61 saniyelik konuşmada 2 dakika ücreti tahsil ediliyor. Dolayısıyla kampanya 1 saniye konuş 1 dakika öde kampanyasına dönüşüyor.''