BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42
HABER /  DÜNYA

Putin adalardan vazgeçmiyor

Rusya, Japonya'nın talep ettiği gibi Kuril Adaları üzerindeki egemenlik hakkından vezgeçmeyeceğini açıkladı...

Abone ol

Rusya, Japonya'nın talep ettiği gibi Kuril Adaları üzerindeki egemenlik hakkından ne bugün ne de yarın vazgeçeceğini bildirdi.

İtar Tass ajansının haberine göre, Kremlin diplomatik danışmanı Sergey Prihodko, Rusya Federasyonunun ne bugün, ne de yarın Kuriller üzerindeki egemenliğinden vazgeçeceğini belirterek, "Eğer Japon Başbakanının sözleri doğru iletildiyse, zor bir döneme hazır olmak gerek. Japonların hakaret diye adlandırdıklarına biz Rusya Devlet Başkanının çalışma ziyareti diyoruz ve zorunlu olarak bu sürdürülecek" diye konuştu.

Japonya Başbakanı Naoto Kan, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in kasım ayında Kuril Adalarına ziyaretini ''affedilmez bir hakaret'' olarak nitelemişti.

Kan, Rusya ile Japonya arasında Kuril Adalarından kaynaklanan toprak anlaşmazlığına atfedilen gün dolayısıyla yaptığı konuşmada, 2. Dünya Savaşı bitiminde Moskova tarafından ilhak edilen 4 adanın geri alınması için herşeyi yapacağının sözünü de vermiş, "Sabırla, bitmek bilmez bir istekle, bu toprak anlaşmazlığını çözmeyi ve bir barış anlaşması imzalamayı hedefleyen siyaset doğrultusunda müzakere edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.    

"Kuzey Japonya toprakları" olarak anılan bu adalar konusunda 65 yıldır iki ülke arasında bir barış anlaşması imzalanamadı.