BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  GÜNCEL

PTT ile GAP İdaresi arasında iş birliği protokolü

PTT AŞ ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında iş birliği ve iyi niyet protokolü imzalandı.

Abone ol

PTT AŞ Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, PTT Pul Müzesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde, bugün kurum açısından önemli bir gün olduğunu belirterek, "Ülkemizin ve hatta dünyanın göz bebeği GAP İdaresi Başkanlığı ile Kurumumuz arasında işbirliği ve iyi niyet protokolü imzalayacağız. GAP İdaresi Başkanlığımızın kurumumuzla olan yakın iş birliği ve samimi yaklaşımları çerçevesinde önemli çalışmaları birlikte yürüteceğiz." dedi.

Bozgeyik, protokolün hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, ülkeye hayırlı olmasını diledi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagi̇l ise PTT camiasıyla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Asırlık çınar PTT ile bölgesel kalkınmada iyi bir birikim sağlayan GAP İdaresi arasındaki iş birliğinin ciddi sonuçlar doğuracağına inanıyorum." diye konuştu.

GAP İdaresinin asıl alanının sosyal konular olduğuna işaret eden Karahocagil, "Özellikle kadın ve çocuk alanında ciddi altyapımız var. Bu altyapıyla hem bölgedeki kadınların istihdama ve sosyal hayata katılmasını artırmaya çalışıyoruz hem de çocukların umutlarını artırmaya çalışıyoruz." dedi.

Karahocagil, PTT ile etkili projeler yapacaklarını bildirerek, bunun bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Bozgeyik ile Karahocagil arasında iş birliği ve iyi niyet protokolü imzalandı.

PROTOKOLLE FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Protokol kapsamında GAP'ın tanıtımı ve yaygınlaştırılması, bölge ve ülke sathından mevcut potansiyelin kapasiteye çevrilmesi için farkındalık oluşturulması sağlanacak.

Proje maliyetleri GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve PTT AŞ tarafından ortak karşılanacak.