BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  POLİTİKA

Binali Yıldırım: Avrupa'yla CHP'yle aynı şarkıyı söylüyor!

ARDAHAN'da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, referandum öncesi seçmenlere seslendi. Başbakan Yıldırım, "Bu millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor ve biliyor. Bunun cevabı 16 Nisan'da. Türkiye, 'evet'le Avrupa'yı inletecek" dedi.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım referandum çalışmalarını sürdürüyor. Ardahan'da konuşan Erdoğan, Almanya ve Hollanda liderlerini kınayan Başbakan Binali Yıldırım, "Avrupa’nın siyaseti de artık Türkiye’den belirleniyor. Bizi kutlu yolculuğumuzdan döndüremezler" dedi.

Yıldırım, referandumda Ardahan'dan yüzde 75 evet oyu beklediğini de söyledi. Başbakan Yıldırım, mitingde Ardahan için gerçekleştirilecek projeleri açıkladı.

Yıldırım konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"2002 yılına kadar milletin kararı siyasetin rotası olmadı. Türkiye, 3 Kasım 2002’den itibaren artık farklı bir Türkiye’dir. Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliği sağladı. Ardahan’da öğretmen eksiği yok, fazlası var. Sınıflardaki öğrenci sayısı 20’nin altına düşmüş. Artık hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri gelmiyor.

Biz hizmet, eser üretir; şehir ve köylerimizi imar ederiz. Birileri de sadece laf, dedikodu üretir, yalan yanlış bilgilerle kafaları ütüler. Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan siyaset yapıyoruz.

Bunların Adahan’da dikili ağaçları yok, hizmetleri yok. Bunların işi iş yapmak olmadı. Ne zaman iktidara ortak oldularsa Türkiye bir ekonomik kriz yaşamış. Türkiye bunların döneminde meteliğe kurşun attı. "Hayır"dan hayır gelmez. "Evet"te bereket vardır. Şerden beslenen hayırcılar ile hizmet için evet diyenleri Ardahanlılar iyi bilir.

Sadece AK Parti yaptı diye 15 yıldır kazanılan kazanımlar gitsin istiyorlar. Darbelere, vesayete kumpaslara bunlar kapatmadı. Hayır diyerek teröre, kutuplaşmaya zemin hazırlıyorlar. Vakti zamanında memleketi yönetemeyenler şimdi Türkiye'nin geleceği hakkında ahkam kesiyorlar. Bunlar bir belediyeye bile sahip çıkamadılar, ülkenin geleceğine mi karar verecekler. Evet oylarıyla Türkiye şahlanacak. Ne içerdeki hayırcılar ne de dışarıdaki onların yandaşları engel olacak. 

KINIYORUM!

Almanya, Hollanda yöneticilerini buradan kınıyorum. Esasında Almanya olsun Hollanda olsun nüfusun çoğu, orada yaşayanların büyük bir kesimi Türkiye'ye karşı düşman değil, Türkiye'nin dostu ama yöneticiler, seçim olacak, fazla oy almak için oturuyorlar, yatıyorlar, kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmayınca işleri rast gitmiyor. Bu Türkiye ne kadar büyük bir memleketmiş, Avrupa'nın siyaseti de artık Türkiye'den belirleniyor. Bilsinler ki bunlar bizi kutlu yolculuğumuzdan döndüremezler. Türkiye'nin istikametini Ardahan belirler. Bu millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor ve biliyor. Bunun cevabı 16 Nisan'da. Türkiye, 'evet'le Avrupa'yı inletecek.

ARDAHAN'DAN YÜZDE 75 OY EVET BEKLİYORUM!

Ardahan'dan referandumda yüzde 75 bekliyorum. Ardahan'dan gelecek haberi bekleyeceğim o gece. Ardahan destan yazacak. Ardahan’ı da cazibe merkezlerine ekledik. Artık Ardahan göç veren il olmayacak. 

15 yılda ekonomide, siyasette, yönetimde birçok alanda elde edilen kazanımları artırarak geleceğe teslim edeceğiz. Türkiye’nin içine kapanmasına asla izin vermeyeceğiz.

CHP, ‘gençlere ne luzüm var’ diyor. Olur mu böyle bir şey. Bunların hesabını 16 Nisan’da soruyoruz değil mi? Terör belasını da memleketimizin gündeminden düşüreceğiz.