BIST 10.115
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.410,93
HABER /  GÜNCEL

Prostat tedavisinde bunlara dikkat!

Pek çok erkeğin prostat hastalıkları yaşadığını belirten umanlar tedavilerin önemine dikkat çekiyor

Abone ol

Orta yaş ve üzeri erkeklerin en sık karşılaştığı sağlık problemleri arasında iyi huylu prostat büyümesi, prostat kanseri ve prostat iltihaplanmalarının olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, bu hastalıkların hem fiziksel hem de psikolojik ve sosyal sorunlara neden olduğunu söyledi.

Prostat hastalıkları ve uygulanan tedaviler nedeniyle meydana gelen cinsel problemlerin birçok erkeğin ortak sorunu olduğunu belirten ve "Burada önemli olan yaşadığınız prostat sorununun ya da aldığınız tedavinin hangi cinsel probleme yol açtığını bilmenizdir" diyen Prof. Hattat, şöyle konuştu:

"Prostat hastalıkları sık idrara çıkma, kesik kesik idrar yapma, mesaneyi tam boşaltamama hissi, gece idrara kalkma, idrar yaparken zorlanma, ani idrara çıkma ihtiyacı gibi yakınmalara yol açarak cinsel yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Prostat hastalıklarında en önemli nokta; cinsel fonksiyon sorunlarına yol açmayan tedavilerin tercih edilmesidir. Tedavi yöntemine karar verirken, tedavinin cinsel fonksiyona zarar vermemesi hususunu da önemle değerlendirmek gerekir."