BIST 10.093
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.399,11
HABER /  GÜNCEL

Dink davasında umut hüsrana dönüştü

Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nın telefon kayıtlarını ilgili mahkemeye ilettiği haberleri Dink davasında umutları yeşertmişti...

Abone ol

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın, Hrant Dink davasını gören mahkemenin talebi üzerine telefon kayıtlarını gönderdiği yönündeki sevindirici haberi bugün Dink davası avukatı Esra Salmancı tarafından yalanlandı.

Hrant Dink cinayeti davasının müdahil avukatlarından Esra Salmancı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen TİB ile ilgili herhangi bir kayıt bulunmadığını söyledi.

MAHKEMEDEN TEDBİR İSTENMİŞTİ!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada Dink ailesi avukatlarınca Şişli'deki Akbank Pangaltı Şubesi ve Saray Kumaşçılık önündeki güvenlik kameraları kayıtlarında cinayet günü telefonda konuştukları görünen kişilerin tespit edilebilmesi için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan alınacak telefon konuşmaları dökümünün önemli olduğu belirtilmişti.

Avukatlar, 5 yıllık sürenin dolmasının ardından silineceği öngörülen kayıtların muhafaza altına alınarak silinmemesi için tedbir kararı verilmesini talep etmişti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti de ''TİB'e yeniden yazı yazılarak olay yerinden yapılan telefon görüşmeleriyle ilgili 30 Mayıs 2011 tarihli ara karar gereği sinyal bildirimlerinin yeniden istenmesi'' ile ''GSM operatörlerindeki bilgi ve kayıtların silinmemesi için tedbir kararı verilmesi taleplerinin TİB'den cevabi yazı geldikten sonra karara bağlanmasına'' hükmetmişti.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Dink cinayeti davasının müdahil avukatlarından Salmancı, bugün çeşitli basın ve yayın organlarında yer alan ''Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kayıtlarının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştığı'' yönündeki haberlere ilişkin mahkemeye gittiğini ve durumu araştırdığını bildirdi. Salmancı, ''İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen TİB ile ilgili herhangi bir kayıt bulunmamaktadır'' dedi.

Bazı ve basın yayın organlarında bugün ''Cinayet mahallindeki telefon kayıtlarını 'özel hayatın gizliliğini' gerekçe göstererek bir süredir gizli tutan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB), ilgili kayıtları mahkemeye gönderdiği'' haberleri yer alıyordu.

ÖZEL HAYAT GEREKÇESİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce TİB'den ''Dink cinayetinin meydana geldiği yere yakın olan Akbank Pangaltı Şubesi ile Saray Kumaşçılık güvenlik kameraları kayıtlarında cep telefonuyla görüştüğü görülen kişilerin tespit edilebilmesi amacıyla kamerada görünen noktalarda tüm cep telefonu görüşmelerinin gönderilmesini'' istenmişti.

TİB'in mahkemeye gönderdiği yazıda, ''kayıtların, özel hayatın gizliliğini ihlal edeceği gerekçesiyle gönderilmediği'' vurgulanmıştı.