BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  SAĞLIK

Profesyonel sporcular hangi testleri yaptırır genetik testi nedir?

Profesyonel takımlardaki sporcular çeşitli testlerden geçer. Bunlardan en önemlisi de genetik testidir. Moleküler Biyolog Merve Kinin, sporculara neden genetik testler yapıldığını açıkladı.

Abone ol

Genetik testler, sporcularda verimin doğru antrenmanlar ile nasıl arttırılabileceği, kas hasarlanmalarının ve önemli sakatlanmalarının önüne nasıl geçilebileceği ve antrenmanların ardından çabuk toparlanma için nasıl beslenmek gerektiği gibi birçok konuda ışık tutabilmektedir.

Profesyonel takımlardaki sporcularda ise sporcuların sahip olduğu bazı özellikler hangi pozisyonda daha başarılı olabilecekleri konusunda takımlara fikir verebilir.

Sakatlanma potansiyeli yüksek bir futbol oyuncusunun bire bir mücadeleye girmesi onun için tehlikeli olabilirken hızlı kasılan kas yoğunluğu yüksek bir oyuncunun hücumda oynaması onun için bir avantaj sağlayabilir.

Bunun yanında kafa travmalarına duyarlılığı yüksek bir kişinin boks gibi kafasına darbe alabileceği bir dövüş sporunu seçmesi kendisi için erken yaşta demans ve Alzheimer gibi riskleri beraberinde getirebilir.