BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,23
HABER /  SEÇİM

Prof. Dr. Yıldırım HDP aday adayı

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım HDP'den aday adayı olmak için istifa etti

Abone ol

Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP'den milletvekili aday adayı olacağını açıklayarak görevinden istifa etti

Geçen ay, rektör yardımcılığı görevinden ayrılırken siyasete girmeyeceğini belirttiğini hatırlatan Prof. Dr. Kadri Yıldırım, ancak 'Seçmeli Kürtçe Dersi Öğretmeni' olarak yetiştirdikleri mezunlardan üçünün 'örgüt propagandası' yapmaktan ceza almaları yüzünden bu kararını değiştirdiğini söyledi. Yıldırım, "Düşünün, bir devlet bir yandan memleketin selameti için bir örgütün lideriyle resmi görüşmeler yapıyor, öbür yandan aynı devletin öğretmeni olmak isteyen üç mezunumuz o örgütün propagandasını yapmak suçundan ceza alıyor" ifadesini kullandı.

Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Artuklu Üniversitesi'nde düzenlediği basın açıklamasında özellikle MEB ’in Kürtçe öğretmen atamalarında yaptığı yanlışlıklar ve Ak Saray üzerinden hükümeti eleştirdi. Yıldırım, bir devletin bir yandan memleketin selameti için bir örgütün lideriyle resmi görüşmeler yaptığını öbür yandan aynı devletin öğretmeni olmak isteyen üç mezunun o örgütün propagandasını yapmak suçundan ceza aldığını söyledi.

'VARSIN BİZİ DE TUTUKLASINLAR; NE YAPALIM'

HDP adayı olarak haziran ayında yapılacak seçimlerde Meclis'e girmek kısmet olursa hem genelde Mardin Artuklu Üniversitesi’ni hem de özelde Kürdoloji birimini yalnız bırakmayarak onlar için Meclis'te mücadele edeceğini vurgulayan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti: "Şayet şu veya bu nedenle Meclis'e girmek kısmet olmazsa üniversitedeki görevime döneceğim ve hiç kimsenin dilinden, dininden, inancından ve cinsiyetinden mağdur olmayacağı katılımcı demokratik bir üniversite anlayışının hâkim olması için ekip olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Varsın bizi de tutuklasınlar; ne yapalım. Meclis'te olsun üniversitede olsun, barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması için elimden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğim. Halkların ve inançların eşit kardeşliği için AKP’nin elinin güçlü olması kadar HDP’nin de elinin güçlü olması gerektiğine inanıyorum."