BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  EKONOMİ

Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Erdem Başçı'ya övgü

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, faizleri indirmediği için eleştirilen Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya sahip çıktı.

Abone ol

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizi indirmediği için sert sözlerle eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'ya sahip çıktı.

Hisarcıklıoğlu "Erdem Başçı, küresel kriz sonrasının en başarılı merkez bankası başkanlarından biridir" dedi.

ERDEM BAŞÇI SADECE BİR PROFESÖR DEĞİL

TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın sadece bir profesör değil aynı zamanda küresel kriz sonrasının en başarılı merkez bankası başkanlarından biri olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Başçı, Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı vesilesiyle G20 Merkez Bankası Başkanlarının da dönem başkanı oldu. Bugün ve yarın Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları ile sözünü ettiğim sorunları tartışacaklar. Biz de onlardan gelecek işaretleri bekleyeceğiz. Kurumların başındaki liderler olarak bizlerin birincil görevi, ekonomik ve finansal sisteme güven aşılamaktır. Larry Summers'ın dediği gibi 'Güven en düşük maliyetli teşviktir' ve bizler de bu teşvike bu dönemde büyük bir ihtiyaç duymaktayız."