BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  GÜNCEL

Türk askerini öldürdüm sevap işledim'

Yol kontrolü sırasında iki güvenlik görevlisi öldüren IŞİD elemanı, "Türk askerini öldürdüm, sevap işledim" dedi.

Abone ol

Niğde Ulukışla’da yol kontrolü sırasında 2 güvenlik görevlisini şehit eden, bir vatandaşı öldüren, El Kaide’nin kolu Irak Suriye İslam Devleti (IŞİD) mensubu 3 terörist tutuklandı.

Teröristlerden Muhammed Zakiri hafta sonu çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, dün de diğer 2 terörist tutuklandı. Saldırı sırasında yaralanan Benjamin Xu ile Çendrim Ramadani, Ankara Numune Hastanesi’nde tedavileri yapıldıktan sonra dün Ankara Adliyesi’ne götürüldü. Ramadani, hem jandarma hem de mahkeme sorgusunda “Sizler müşriksiniz (Allah’a ortak koşan). Bu mahkemeyi tanımıyoruz” diyerek ifade vermedi. Hafta sonu tutuklanan Arnavut kökenli Muhammed Zakiri’nin de aynı sözlerle ifade vermeyi reddettiği öğrenildi.

‘POLİS İÇİN PİŞMANIM’

Almanya vatandaşı olan, annesinin Çinli babasının ise Arnavut olduğunu belirten Benjamin Xu, polis memurunu öldürdüğü için pişman olduğunu belirterek, “Suriye’den savaştan dönüyorduk. Önce İstanbul’a, oradan da memleketimiz Bosna’ya gidecektik. Yol kontrolü sırasında paniğe kapıldık, o yüzden çatışma çıktı” dedi.

‘SEVAP İŞLEDİM’

Arnavut kökenli İsviçre vatandaşı olduğunu söyleyen Çendrim Ramadani ise Türk mahkemelerini tanımadığını dile getirerek, “Sizler müşriksiniz, beni siz yargılayamazsınız. Hiçbir sorunuza cevap vermiyorum. Ben yalnızca Allah’a hesap veririm, beni ancak o yargılar” diye konuştu. Tutanağa da “Şirktir” diyerek imza atmayan Çendrim Ramadani, kendisini getiren jandarma görevlilerine de sık sık “Müşrik” dedi.

Ayağından yaralı olan ve tekerlekli sandalye ile adliyeye götürülen Ramadani, Türkiye’nin NATO ülkesi olduğu gerekçesiyle düşman olduğunu öne sürdü.

Ramadani, saldırıda şehit olan 2 güvenlik görevlisi ve hayatını kaybeden kamyon şoförü için ise “Allah katında sevap işledim” ifadesini kullandı. Ankara Barosu’ndan CMUK’a göre avukat ve tercüman görevlendirilen 2 terörist, Nöbetçi Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Sincan F Tipi Cezaevi’ne konuldu.