BIST 10.252
DOLAR 32,22
EURO 35,14
ALTIN 2.474,53
HABER /  GÜNCEL

Premier Lig'de 4 teknik adamın işi tehlikede

Carlo Ancelotti, Roy Hodgson, Avram Grant ve Gerard Houlier'in başarısız sonuçlar nedeniyle kulüpleriyle ilişiklerinin kesilmesi gündemde.

Abone ol

Premier Lig'de dün oynanan maçların ardından dört takımın teknik direktörünün kulüplerindeki gelecekleri tehlikeye girdi.

Chelsea, Liverpool, Aston Villa ve West Ham, son dönemde aldıkları kötü sonuçlarla dikkat çekiyor.

Futbol dünyasında Alex Ferguson'un Manchester United'ın başındaki 25 yılı bir istisna kuşkusuz.

Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger de 10 yıldan uzun süredir takımının başında. Bu da istisnalardan biri olarak düşünülebilir.

Ama Premier Lig'de en az dört teknik direktörün işinin tehlikede olması da sıradışı bir durum olarak değerlendirilmeli.

Dört teknik adam da dün oynanan maçlardan yenilgiyle çıkarak, bir süredir yaşadıkları kötü gidişatları tersine çevirememiş oldu.

En zor durumda görülen teknik direktör Roy Hodgson.

Fulham'a geçen yıl rüya gibi bir sezon yaşattıktan sonra Liverpool'un başına geçen Hodgson, Liverpool'u bir türlü istikrarlı galibiyetlere kavuşturamadı.

İstikrarlı kötü sonuçlardan söz etmek bile mümkün. Kulübün yeni Amerikalı sahiplerinin Hodgson'la ilgili kararlarını kısa sürede açıklaması bekleniyor.

Chelsea teknik direktörü Carlo Ancelotti de zor durumdaki teknik direktörler listesinin ikinci sırasında düşünülebilir.

Lige fırtına gibi başlaryıp ilk bir kaç haftada altı gol ortalamasına ulaşan Chelsea, evindeki Sunderland yenilgisinden sonra toparlanamadı.

14 yılın en kötü sezonunu geçirmekte olan kulüpte, genellikle de sabırsız karakteriyle bilinen Roman Abramoviç'in tavrı bekleniyor.

West Ham United ise, Noel'i ligin dibinde geçirdikten sonra Everton'la berabere kalmış, Wolwerhampton'ı da 2-0 yenmişti.

Bu sonuçlar teknik direktör Avram Grant'ı bir ölçüde de olsa rahatlatmıştı. Dün Newcastle'a karşı alınan 5-0'lık mağlubiyet tedirginliğin geri dönmesine neden oldu.

Grant ise işiyle ilgili herhangi bir kaygı duymadığında ısrarlı.

Tedirginlik yaşayan bir başka kulüp de Aston Villa. Villa, düşme hattında bulunuyor ve teknik direktör Gerard Houlier düşme korkusu yaşadıklarını ilk kez ifade etti.

Şimdi bu teknik direktörler arasında yeni yılın görevden alınan ilk teknik direktörü olmamak için bir yarış var. Ama bu yarış uzun sürmeyebilir.