BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,82
HABER /  DÜNYA

Atina'dan ilk kez Türkçe radyo yayını!

İşte Atina'da bir ilk! Türkiye Yunansitan arasındaki kültürel etkileşimde büyük bir adım atıldı.

Abone ol

Yunanistan'da internet üzerinden yayın yapan özel Web-Zougla Radio, Türkçe ve Yunanca program yapmaya başladı. Haftada 2 defa yayınlanan programı, ünlü gazeteci Makis Triandafilopoulos ile Ece Gayna sunuyor.

Son yıllarda Τürkiye ve Yunanistan arasında ivme kazanan işbirliği ve normalleşme çabaları, siyasi konulardaki problemlere rağmen kültürel alanda güzel meyveler veriyor.

Yunanistan'ın aktif internet haber sitelerinden "www. zougla.gr", Web-Zougla Radio aracılığıyla Türkçe ve Yunanca bir program yapmaya başladı. Batı Trakya dışında Atina merkezli ilk Türkçe yayına imza atan kanal, ilk programını dün gerçekleştirdi. Güncel konuların işlendiği program, haftada iki defa Pazartesi ve Çarşamba günleri 11:00 - 13:00 saatleri arasında dinleyiciye ulaşacak. Programı ise haftalık Veto gazetesini çıkaran ünlü gazetecilerinden Makis Triandafilopoulos ile Atina'da ikamet eden Türkiye vatandaşı Ece Gayna sunuyor.

"Türk-Yunan kimyası Zougla radyosunda" sloganı ile yayına başlayan radyo, hem Türkçe hem de Yunanca olarak dinleyiciye ulaşıyor. Türk ve Yunan dinleyiciler, Zougla Radio aracılığıyla chat vasıtasıyla görüşlerini de anında paylaşabiliyor. Zougla Radyo'nun programlar sorumlusu Nikos Anastasiadis, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, önümüzdeki dönemde Türkçe ve Arnavutça haber bülteni sunmayı da planladıklarını söyledi.