BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.409,74
HABER /  GÜNCEL

Premier Lig'de 17.haftada öne çıkanlar

Chelsea kaçıyor, City kovalıyor. M.United Menajeri Van Gaal Villa deplasmanından bir puan alan takımına öfkeli. Liverpool Arsenal karşısında hak ettiği beraberliği uzatmalarda aldı ve West Ham 'engelleri yıkıyor'.

Abone ol

Chelsea, Stoke City deplasmanındaki zorlu maçta kazandığı zaferle Premier Lig'in zirvesindeki yerini korudu.

John Terry'nin daha maçın ikinci dakikasında attığı kafa golü maçın liderin kontrolünde geçeceğinin işaretiydi. Stoke City'nin arzulu oyununa karşın Chelsea Cesc Fabregas'ın maçın bitimine 12 dakika kala attığı golle 2-0'lık deplasman galibiyetine ulaştı. Londra ekibi galibiyetle Noel'e en yakın takipçisi Manchester City'nin üç puan önünde girdi.

City'nin zirve takibi sürüyor

Lig ikincisi Manchester City ve Chelsea arasındaki daha geçen ayın başındaki puan farkı sekizdi. Ancak City farkı üç puana kadar indirdi ve Cyrstal Palace karşısındaki 3-3-0'lık net galibiyetiyle Chelsea'yle puan farkını en azından iki günlüğüne kapattı. Galibiyet, İspanyol David Silva'dan iki, Fildişi Sahilli orta saha oyuncusu Yaya Toure'nin de bir golüyle geldi.

Cyrstal Palace maçıyla üst üste sekizinci galibiyetini alan Manchester City'yi yoğun bir maç trafiği bekliyor. City 1 Ocak'a dek West Bromwich Albion, Burnley ve Sunderland ile oynayacak.

Van Gaal'e bir puan yetmedi

Premier Lig'de üst üste altı galibiyetin ardından Manchester United Menajeri Louis van Gaal'in deplasmanda bir puana razı olabileceği düşünülebilir. Ancak sezona kötü başlayan takımının Chelsea ve City'yi yakalamasını isteyen van Gaal Aston Villa maçından pek memnun ayrılmadı. Christian Benteke'nin muhteşem golüne Radamel Falcao'nun kafa golüyle yanıt veren Manchester United'ın teknik patronu 1-1'lik beraberlik nedeniyle "büyük hayalkırıklığına uğradığını" söyledi.

United City'nin yedi, Chelsea'nin ise 10 puan gerisinde. Van Gaal takımının "daha yaratıcı ve etkin" olmasını istiyor ve Hollandalı hocayı sadece galibiyetlerin tatmin edeceği açık.

Liverpool iyi oyunla bir puan aldı

Geçen yıl ligi ikinci sırada tamamlamayı başaran Liverpool sezona kötü başlasa da, özellikle topa sahip olma ve atak oyununda kaydettiği gelişimi Arsenal'e karşı aldığı 2-2'lik beraberlikle net bir şekilde gösterdi. Liverpool iyi oyuna ve maçın büyük bir bölümünde üstün olmasına karşın hak ettiği bir puanı Martin Skertel'in uzatma dakikalarında bulduğu kafa golüyle aldı.

Kendi evindeki bir önceki Arsenal maçını 5-1 kazanan Liverpool o maça kıyasla takımdan ayrılan Luis Suarez ve sakat Daniel Sturridge'ten yoksundu. Ancak Menajer Brendan Rodgers Arsenal karşısındaki beraberliğin ligi ilk dörtte bitirmelerinin yolunu açabileceğine inanıyor. Bunun için ise Liverpool'un bir hafta içinde Burnley, Swansea ve Leicester'ı yenmesi gerekiyor.

West Ham 'engelleri yıktı'

Son yılların en iyi sezonlarından birini geçiren West ham Leicester karşısındaki 2-0'lik galibiyetle Premier Lig'de dördüncülüge yerleşti. Galibiyeti getiren golleri Andy Carroll ve Stewart Downing'den geldi. Menajer Sam Alardyce West Ham'in ilk dörtte kalmayı başararak "engelleri yıktığını" söyledi.

Premier Lig'de ikinciliğe kadar yükselerek çok kişiyi şaşırtan Southampton ise üst üste dört yenilgiden sonra şimdilik lig beşinciliğine razı olmak zorunda kaldı. Ancak Southampton kendi evinde Everton'a karşı 3-0'lık rahat bir galibiyet alarak Menajer Roneld Koeman'a göre kendine güvenini yeniden kazandı.