BIST 9.711
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.446,48
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu: Soruşturma komisyonuna gölge düştü

CHP lideri, TBMM Soruşturma Komisyonu'nda dün yapılması gereken dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasının 5 Ocak'a ertelenmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Ne diyorlardı? Yolsuzluk yapanın kolunu koparırız. Davutoğlu'nun bir kolu gitti" dedi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Soruşturma Komisyonu'nda dün yapılması gereken dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylamasının tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, soruşturma komisyonuna gölge düştüğünü söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi toplantısının basına açık bölümünde yaptığı açıklamada, "Eğer parlamento, eğer milletvekilleri, eğer hükümet, eğer Başbakan siyaseti kirlerinden arındırmak istiyorsa soruşturma komisyonuna kimse müdahale etmemeli. Dün yapılan müdahaleler soruşturma komisyonuna gölge düşürmüştür" dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu irade, soruşturma komisyonunun iradesi olmak zorundadır. Siz gideceksiniz, siz isteyeceksiniz. Yalvarıyorsunuz bizi Yüce Divan'a göndermeyin diye. Bu sizin suçlu olduğunuzu gösterir."

'Davutoğlu'nun bir kolu gitti'

"Ne diyorlardı? Yolsuzluk yapanın kolunu koparırız. Davutoğlu'nun bir kolu gitti. Soruşturma olunca ne olacak göreceğiz."

"Eğer bu tablo böyle giderse halkın siyasete olan güveni daha fazla zedelenmiş olacaktır. Yolsuzluk yapanın yanına kâr kalacaktır yaptıkları."

TBMM Soruşturma Komisyonu'ndaki Yüce Divan oylaması, hazırlanan bilirkişi raporuna üç eski bakanın (Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Muammer Güler) itiraz etmesinin ardından iki hafta ertelenmişti.

5 Ocak'taki oylamadan Yüce Divan'a sevk kararı çıkarsa, konu TBMM Genel Kurulu'na taşınacak.

Genel Kurul'da yapılacak gizli oylamada da da salt çoğunlukla sevk kararı çıkması halinde ilgili bakan ya da bakanlar Yüce Divan'da yargılanacak.