BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  GÜNCEL

Meclis asansörlerine kamera mı takılıyor?

CHP'li Oran Meclis'e yerleştirilen güvenlik kameralarının,TBMM, emniyet ve MİT dışında Türk Telekom personelinin de kayıtlara ulaşıp ulaşmadığını sordu

Abone ol

TBMM Yeni Halkla İlişkiler Binası’nda asansör giriş ve çıkışlarını gören ve ses kaydı da yapan güvenlik kameralarının yerleştirme gerekçesini Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e yönelten CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, ” Yeni Halkla İlişkiler Binası’ndaki asansörlerin kabin içlerinden de görüntü veya ses kaydı alınıyor mu?” sorusunu TBMM Başkanı Çiçek’e yöneltti.

CHP’li Oran şu sorularına da yanıt istedi :

-TBMM Yeni Halkla İlişkiler Binası’nda açılışından 7 ay sonra, geçen haftadan itibaren asansör giriş-çıkışlarını görecek şekilde güvenlik kameraları yerleştirilmesinin gerekçesi nedir? Kaç adet kamera bu şekilde takıldı/takılmaktadır?

-TBMM yeni binasında asansör giriş çıkışlarını gören bu güvenlik kameraları görüntü dışında eşzamanlı olarak ses kaydı da yapıyor mu? Bu kameralar, kaç metre çapındaki alandan hassas ses kaydı yapmaktadır?

-TBMM’de ses kaydı da yapan güvenlik kameralarından toplanan sesleri analiz, takip eden ayrı bir operatör, polis memuru, polis amiri var mıdır? Ses kayıtları neye göre takip edilmektedir, bu ses kayıtları iktidarın lehine-aleyhine, muhalefet partisinin aleyhine olup olmamasına göre sınırlandırılıyor mu?

GÖRÜNTÜ VE SES KAYDI YAPMASININ GEREKÇESİ NE ?

-Bugün itibariyle ve 2015’te devreye sokulması planlanan TBMM’de kaç adet güvenlik kamerası vardır? TBMM’deki hangi güvenlik kameraları aynı anda ses kaydı da yapmaktadır, bunların yerleri, koordinatları neresidir?

-TBMM kampusundaki güvenlik kameralarının görüntü ve ses kayıtları ne kadarlık bir süre için nerede depolanmaktadır, burasının bilişim güvenliği nasıl sağlanmaktadır? Bu verileri saklama noktası TBMM dışında mıdır? Verilerin saklandığı yere erişim izni olan kaç kişi var?

-TBMM kampusundaki güvenlik kameraları, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün MOBESE sistemine entegre midir?

-TBMM’deki güvenlik kameraları kayıtları, Türk Telekom tarafından mı saklanmaktadır? Türk Telekom’un hangi personeli bu kayıtlara ulaşabilmektedir?