BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.409,44
HABER /  SPOR

Premier Lig satıldı!

İngiltere'de Premier Lig, 3 yıllığına satıldı. Türk futbolundaki gelişmeler ise hiç iç açıcı değil...

Abone ol

İngiltere'de Premier Lig'in uluslararası hakları da satıldı; 3 yıllık toplam yayın bedeli 2.7 milyar pound oldu. Seneye ligden düşen takım 30, şampiyon 50 milyon pound alacak Nike, Almanya'ya 8 yıl için 500 milyon Euro teklif etti Dünyada bu rakamlar konuşulurken, TFF, Haluk Ulusoy döneminde İş Bankası ve THY gibi iki sponsor kaybetti.

Dünyada futbol artık sadece tekniği, taktiğiyle değil ekonomik boyutuyla da önemli bir unsur. Dün yaşanan iki gelişme futbol ekonomisinin dünyada geldiği boyutları sergilemesi açısından çok çarpıcıydı. Bu gelişmelerin ilki İngiltere'de yaşandı. Şu anda dünya futbolunun 1 numarası olarak gösterilen İngiltere Premier Lig'in uluslararası yayın hakları, üç yıl için 625 milyon pound'a (1 milyar 763 milyon YTL) satıldı.

HALİMİZ İÇLER ACISI
Dünya futbolunda rakamlar böylesine boyutlara tırmanırken Türk futbolundaki gelişmeler hiç iç açıcı değil. Federasyon, Ulusoy döneminde iki önemli sponsorunu (Türk Hava Yolları ve İş Bankası) kaybetti; yerlerine yenilerini koyamadı. Bir önceki federasyonun lig ve kupada isim hakkı satışlarını gerçekleştirmesinden beri ciddi bir ekonomik proje geliştirilemedi. Gündemden neredeyse hiç düşmeyen seçim tartışmaları da futbolumuzu gelişimden alıkoydu. Bu şartlarda eller aya giderken, neden yaya kaldığımız da ortada.

Not: Haberde döviz kurları 1 pound için 2.82 YTL, 1 Euro için 1.85 YTL alınmıştır.

Kaynak: Sabah