BIST 10.199
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.404,56
HABER /  GÜNCEL

Prandelli, Türkiye macerasında sona mı geldi?

Galatasaray'ın Arsenal karşısında aldığı 4-1'lik yenilgi ve ligdeki başarısızlığı eleştiri oklarını İtalyan teknik direktör Prandelli'ye yöneltti. İtalyan basını 'Prandelli topun ağzında mı?' diye soruyor.

Abone ol

İtalyan basını, Galatasaray’ın ligdeki ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısızlığı nedeniyle İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli’nin görevden ayrılabileceğini yazdı.

Corriere dello Sport gazetesi, eskiden birlikte çalışan Prandelli ile şimdi Liverpool’da oynayan Marco Balotelli’nin olumsuz gidişatını aynı yazıda değerlendirdi. “Balotelli ve Prandelli: ’Tuhaf çift’ yine batmanın eşiğinde” başlığını atan gazete, hem Prandelli’nin hem de Balotelli’nin İtalyan milli takımının dünya kupasında yaşadığı hezimetten beri yüzlerinin gülmediğini belirterek "belki kötü talihin esiridirler; belki de ve daha büyük ihtimalle, kendi limitlerinin…" dedi.

“Cesare İstanbul’da topallıyor” diye yazan gazete, şöyle devam etti: “Galatasaray’ın Arsenal karşısında 4-1 yenilmesinin ardından, bu ‘katliamdan’ Cesare sorumlu tutuluyor. Şampiyonlar Ligi acımasızdır, ama bunu unutturabilecek lig şampiyonluğu da yok: Galatasaray 5. sırada. Bu yüzden eleştiriler bu kadar sert.”

Prandelli’nin teknik direktörülüğünü yaptığı İtalyan milli takımının Dünya Kupası’ndaki başarısızlığının sorumluluğunu üstlendiğini hatırlatan gazete, “Yine ‘Eleştiriler haklı, suç benim. Hala denge arayışındayız’ dedi. Ama acaba ona zaman verecekler mi? 25 Ekim’de Galatasaray yeni başkanını seçecek ve Prandelli’yi alan Ünal Aysal yeniden aday olmayacak. İyi sonuçlar ya da bir destekçi olmadan, krizdeki bir teknik direktörü nasıl bir gelecek bekleyebilir?” diye yazdı.

Ansa ajansı da Galatasaray’daki başkan seçimini hatırlatarak “Prandelli’nin koltuğu pamuk ipliğine bağlı” dedi.

Futbol sitesi Fantagazzetta ise “Kötü sonuçlar almaya devam ederse Prandelli’nin koltuğu riske girebilir: Türkiye macerasında gerçekten sona mı geldi?” ifadelerini kullandı.

Calciomercato sitesi de “Galatasaray’da Prandelli’ye eleştiriler: kulübe yanıyor” başlıklı haberinde “Pasif bir takım, formsuz futbolcular: Teknik direktör Türkiye’de büyük zorluklarla karşı karşıya” dedi.