BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polisten güldüren eşgal bildirimi

Üsküdar'da bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) gece hareketli saatler yaşandı.

Abone ol

Askerler, durumları şüpheli olduğu gerekçesiyle araç içindeki 3 kişiye 'dur' ihtarında bulununca ortalık karıştı. Eşkal bildirimi yapan polisin, "Kaçan şahıs Recep İvedik'e benziyor" ifadesi güldürürken, söz konusu zanlı ve bir arkadaşı, otomobilde unuttukları cep telefonu sayesinde yakalandı.

Olay saat 03.00 sıralarında Üsküdar'da meydana geldi. Sahte plakalı siyah renkli bir araçla GATA çevresinde dolaşan şüpheli 2 şahıs, askeri bölgeye girdikleri gerekçesiyle nöbet tutan askerler tarafından uyarılmak istendi. Görevli askerlerin girişimi üzerine şahıslar otomobille kaçmaya başladı. Askerler tarafından çağrılan polis ekiplerinin bölgedeki çalışması sonucu araç Selimiye bölgesinde kıstırıldı.

Yaklaşık 45 dakika süren otomobilli kovalamaca, 34 A 5426 plakalı trafik polisi aracının şüpheli araca çarpmasıyla sona erdi. Ancak polislerden önce davranan şahıslar bu kez yaya olarak kaçmaya başladı. Bu arada şahısların otomobilde unuttukları bir cep telefonunda yapılan araştırmada şüphelilerin fotoğrafları bulundu.

Bir polisin 'Recep İvedik'e benziyor diye tarif ettiği eşkal üzerine bölgede geniş çaplı arama başlatıldı. Bölgeye sevk edilen yaklaşık 100 polis çevredeki ev ve işyerlerini didik didik aradı. Şahıslardan ikisi polisin cep telefonundan çıkan fotoğraflar sayesinde saat 07.00 sıralarında Karacaahmet Mezarlığı yakınlarında ele geçirildi. M.A. ve S.Ş. isimli şüpheli şahısların; uyuşturucu kullanmak, hırsızlık gibi birçok suçtan sabıkalarının olduğu öğrenildi. Kaçmayı başaran şüpheli M.A. ise aranıyor.

Şüpheli şahıslar Doğancılar Polis Merkezi'ne götürülürken olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.