BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.401,58
HABER /  GÜNCEL

Silivri Cezaevi'nde 'firar' oyunu

Silivri Cezaevi'nde ilginç seminer. 8 ilin jandarma alay komutanlarını bir araya getirecek eğitim çalışmasının konusu çarpıcı.

Abone ol

Türkiye'nin en güvenlikli cezaevi olarak gösterilen ve birbirinden ünlü isimlerin tutuklu olduğu Silivri Cezaevi bugün ilginç bir eğitim çalışmasına sahne olacak.

Cezaevi güvenliği ve firar durumuna karşı alınacak önlemlerin işleneceği seminer eğitim çalışmasına İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar başkanlık edecek.

Bu önemli toplantıya İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Kırklareli il jandarma alay komutanları da katılıyor. Seminerde cezaevine olası bir saldırı, mahkumların firarı, toplu isyan gibi konularda neler yapılması gerektiğine yönelik senaryo çalışması yapılacak. Bu tür olayların engellemesi veya müdahalesine ilişkin taktikler masaya yatırılacak. Bu arada Silivri'de duruşmalara bir hafta ara verildi.

TRAFO PATLAYINCA HAVAYA ATEŞ AÇILMIŞTI

Ergenekon tutuklusu önemli isimlerin kalması nedeniyle cezaevinde her an bir saldırı ya da olay beklentisi içinde olan jandarma, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında trafo patlaması sonucu saldırı düşüncesiyle alarma geçmişti. Ergenekon tutuklusu gazeteci Mustafa Balbay'ın '28 Temmuz'dan bu yana elektrikler kesik. Ara ara veriliyor. Günde bir saat televizyon seyredebiliyoruz. Tabiri caizse adaleti mumla arıyoruz'' sözleri 'Silivri Cezaevi'nde neler oluyor?' sorusunu akıllara getirmiş, olayın arka planında ilginç bir gerçek çıkmıştı.  28 Temmuz akşamı cezaevi trafosu patlayınca 4 nolu bölümün tüm elektriklerinin kesildiği jeneratörlerin de devreye girmemesi üzerine bölümün karanlığı gömüldüğü ortaya çıkmıştı. Jandarma olası bir firar girişimine karşı alarma geçmiş, havaya ateş açmıştı. (Akşam)