BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.516,78
HABER /  GÜNCEL

Polisten bu kadarı da istenmez

155 Polis İmdat hattına yüzlerce ihbar yapılırken vatandaştan çok tuhaf istekler de geliyor. İşte güldüren istekler..

Abone ol

Bursa Emniyet Müdürlüğünün, dakikada yaklaşık 80-90 ihbarın yapıldığı, ''155 Polis İmdat'' hattında görevli polis memurları, bir yandan kentin asayişinin nabzını tutmaya çalışırken, diğer yandan vatandaşlardan gelen ilginç şikayet ve taleplerle karşılaşıyor.

Komşusunun balkonda halı yıkamasından şikayetçi olanlardan, okuldan kaçmak için bomba ihbarında bulunana kadar bir çok kişi polisi arıyor. İşte 155 polis ihbar ahttını arayan kişilerin ilgin sorularından örnekler:


OKULLAR TATİL Mİ?

Yıldız, en büyük sıkıntılarının özellikle yoğun kar yağışı olduğu dönemlerde öğrenci ve velilerinden gelen ''okullar tatil mi?'' yönündeki telefonlar olduğunu belirterek, bunun yanı sıra okullardaki ankesörlü telefonlardan ücretsiz yapılan ''Şaka'' amaçlı çağrıların da haber merkezindeki çalışanları meşgul ettiğini bildirdi.

KONTÖRÜM BİTTİ, KIZ ARKADAŞIMI ARAR MISINIZ

Haber Merkezinde 15 yıldır görevli olan polis memuru Ahmet Şahin, haber merkezinde unutamadığı anlar yaşadığını da ifade ederek, şunları söyledi: '

Bir akşam telefon çaldı. Açtığımda bir genç, 'Polis ağabey, kontörüm bitti, kız arkadaşımı arayıp beni aramasını söyler misiniz' dedi.

Yine Bursaspor maçlarının sonucundan tutun, okuldan kaçmak için bomba ihbarında bulunan çocuklara kadar o kadar çok ilginç ihbarlar alıyoruz.'' Şahin, ilginç ihbar ve taleplerle uğraşmanın yanı sıra kendisini çok etkileyen olaylara da tanık olduğunu bildirdi.

TELEFONDAN ACI DOLU ANLAR DA OLUYOR


Merkez Nilüfer ilçesinden arayan bir kişinin, ''Birazdan iki çocuğumu öldürdükten sonra intihar edeceğim'' dediğini belirten Şahin, o anı şöyle anlattı:

''Kendisiyle telefonda uzun uzun konuştuk. Çocuklarını sevmesini, böyle bir olayı yapmaması gerektiğini söylerken, telefonun diğer ucundan iki el silah sesi geldi. Daha sonra bu kişinin bana 'elveda' demesinin ardından bir el daha silah sesi duydum. Ekiplerimizi olay yerine sevk ettiğimizde üzücü haberi aldık. Hem kendisini hem de iki çocuğunu öldürmüştü.''