BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.504,90
HABER /  GÜNCEL

Cenazeyi basından kim izleyecek?

Hrant Dink'in Meryem Ana Kilisesi'nde yapılacak cenaze törenine basından katılacak temsilci açıklandı.

Abone ol

Agos Gazetesinden yapılan açıklamada, yarın saat 11.00'de Agos Gazetesi önünde yapılacak törenin sonunda Dink'in gazetenin önünden uğurlanacağı, ardından saat 14.00'te Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesinde dini tören yapılacağı kaydedildi.

Dink'in cenazesinin dini törenden sonra Balıklı Ermeni Mezarlığına defnedileceği duyuruldu. Kilisenin içine sadece Anadolu Ajansının alınacağı ve burada çekilecek görüntülerin Anadolu Ajansı tarafından servis edileceği ifade edilen açıklamada, sarı basın kartı sahibi gazetecilerin kamera ve fotoğraf makineleri olmaksızın kilisenin avlusuna girebilecekleri bildirildi.

Görevli basın mensuplarının, kameraman ve foto muhabirlerinin daha rahat görev yapmaları için Patrikhane duvarı önünde platform kurulacağı da belirtildi.

Açıklamada, ''Törenlerde, Hrant Dink'in ailesinin arzusu üzerine slogan atılmaması, pankart açılmaması, gösteri ortamı yaratılmaması önemle rica olunmaktadır. Törenin güvenli bir şekilde yapılabilmesi için göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederiz'' denildi.