BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

Dinkin cenaze töreninin ayrıntıları

Dink'in Meryem Ana Kilisesi'ndeki cenaze töreni için ayrıntılar şekillenirken töreni kimin yöneteceği belli oldu.

Abone ol

Uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için Meryem Ana Ermeni Kilisesi'nde düzenlenecek töreni, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II yönetecek.

Ermeni Patrikhanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Türkiye Ermenileri Patrikliği'nin karşısındaki Meryem Ana Patriklik Kilisesi'nde, Dink'in cenazesinin yerleştirileceği bir platform oluşturuldu.

Kilisenin ortasında ve cemaatin önüne gelecek şekilde kurulan ve çiçeklerle süslenen platforma Dink'in tabutu, kapağı kapalı olarak konulacak.
Tabutun kapağı, dini ritüele göre, ne buradaki tören boyunca, ne de cenaze defnedilirken açılacak.

DİNK İÇİN İLAHİLER OKUNACAK

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II'nin yöneteceği tören, saat 14.00'te başlayacak ve yaklaşık 45 dakika sürecek. Törende, Dink'in “ruhunun kurtuluşu, günahlarının bağışlanması ve cennete kabul edilmesi” için dualar ve ilahiler okunacak.

Patrik Mesrob II'nin de bir vaaz vermesi beklenen dini törenin sonunda, Müslümanlıkta da olduğu gibi “helalleşme” yapılacak ve tabut omuzlar üzerinde cenaze arabasına taşınacak. Buradan Balıklı Ermeni Mezarlığı'na getirilecek Dink'in cenazesi, mezarlıkta gerçekleştirilecek ve yaklaşık 15 dakika sürecek bir başka dini törenin ardından toprağa verilecek.

Öte yandan, Patrikhane yetkilileri, “Dink'in tabutu üzerine Türk Bayrağı konulması” tartışmalarına ilişkin de bayrak konulursa bundan onur duyacaklarını ifade ettiler.