BIST 10.026
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.432,35
HABER /  SPOR

Cimbomda sistem sil baştan

Savunmadaki hatalar Cimbom'un teknik patronu Gerets'i kızdırınca Galatasaray'da sistem baştan aşağı değiştiriliyor.

Abone ol

Galatasaray'ın 12 günlük Antalya kampında oynadığı iki hazırlık maçının yanısıra Hertha Berlin ve Denizlispor maçlarında da savunma hatalarının yine ön plana çıkması teknik direktör Eric Gerets’i rahatsız etti.

Gerets, savunmada meydana gelen boşlukların sadece savunma oyuncularından meydana gelmediğini belirterek özellikle orta saha oyuncularını uyardı.

Belçikalı teknik adam oyuncularıyla yaptığı toplantıda savunmada yaşanan hatalardan büyük rahatsızlık duyduğunu oyuncularına iletirken, bu hatalara da çareler arıyor.

ORTA SAHADA SAVUNMA ÖNEM VERİLECEK

Bugüne kadar takım sistemini hücuma yatkın oyunculardan oluşturmayı tercih eden Gerets, orta sahanın da blok olarak savunma yapması için oyuncularını uyarıyor.

Bu yüzden ilk yarının yıldızı Arda’yı sadece sol kanatta değil göbeğe yakın oynatmayı planlıyor. Böylece Gerets savunmanın solunda oynatmayı planladığı Ferhat’ın zorluk çekmemesi için Arda’dan savunmaya yardım etmesini istiyor.

Aynı şekilde orta alanın sağında oynayan Hasan Şaş ve Sabri’nin de göbeğe yakın oynaması planlanıyor. Gerets ayrıca iki forvet oynayan maçlarda da forvetlerden birinin orta alana yakın oynaması için Hakan Şükür, Necati ve Ümit Karan’ı özellikle uyarıyor.