BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

Polisten ASKERE KELEPÇE

Eskişehir'de polislerin astsubayı kelepçelemesi askerin tepkisine neden oldu.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 'suç üstü dahi olsa polislerin askerleri gözaltına alamayacağı' yönündeki genelgesi ilk kez Eskişehir'deki bir olayda uygulandı. Ancak polisler, kendileriyle tartışan astsubayı inzibata teslim edene kadar kelepçeli tuttu. Askeri inzibat, polislere tepki gösterdi.

Eskişehir'de bir bankada sivil Astsubay Mehmet Ali Mangaoğlu ile banka görevlileri arasında çıkan tartışma üzerine polis çağrıldı. Ancak Astsubay Mangaoğlu polis ekipleriyle de tartıştı.
 
Olay yerine gelen takviye polis ekibi kavgayı yatıştırdı ve astsubayın ellerini kelepçeledi, ardından olay yerine askeri inzibat çağrıldı.
 
Bankaya gelen inzibat, Astsubay Mangaoğlu'nun kelepçelenmesine tepki gösterdi.

Tartışmanın ardından kelepçeleri çözülen Mangaoğlu, askeri araca bindirilerek Garnizon Komutanlığı'na götürüldü.
 
Genelgede ne deniliyor?

Emniyet Genel Müdürlüğü, 20 temmuzda yayımladığı bir bir genelgeyle, suça karışan askeri personelin inzibat karakoluna veya askeri makamlara teslim edilmesini istemişti.
 
Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, "suçüstü hali olsa dahi askerleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli sivil memurları gözaltına almayın" dedi. Aydıner, suçüstü halinde yakalanan kişi askerse, askeri inzibata teslim edilmesini istedi.
 
Emniyet genelgesine göre, terör, uyuşturucu kaçakçılığı, organize suçlar ve cinayet gibi ağır ceza mahkemelerinin görev alanına giren suçlarda suçüstü halinde bile polis, bir askeri ya da TSK'da görevli bir sivili gözaltına alamayacak.