BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,72
ALTIN 2.400,27
HABER /  GÜNCEL

İhaleden bacanak çıktı

Büyükşehir Belediyesi'nin Protokol Yolu projesinin altından "bacanak" çıktı.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi'nin Protokol Yolu projesinin altından "bacanak" çıktı. Ankara'da protokol yolu olarak bilinen Esenboğa Havaalanı yolunun kavşak işlerini yapan Biat İnşaat'ın sahibi Şerif Enis'in Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bacanağı olduğu ortaya çıktı. Başkent'te 'ilk işini' yapan Biat inşaat, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 7 kavşak inşaatının ihalesini 31.3 milyon YTL'ye aldı.

Büyükşehir Belediyesi, şehrin havaalanı yolunu genişletmek ve modern bir yapıya kazandırmak için Nisan ayında büyük bir proje başlattı. Havaalanından itibaren yaklaşık 15 kilometre yol yenilenerek 8 şeride çıkarıldı ve aynı güzergah üzerinde 7 adet kavşak inşaatı yapıldı. ASKİ'nin "amiral gemisi" olduğu projede, Biat, Belko, Ünal Yapı, Özdoğanlar gibi firmalar da alt yapı çalışmalarını üstlendi.

Protokol yolu üzerinde 3 köprülü kavşak, 3 derin kavşak ve l adet köprü yapıldı. Yedi kavşak inşaatı için 14 Mart 2006'da ihaleye çıkıldı. İhalede Kanyol-Hiperbol inşaat (33.7) Doruk Proje (34.1), Kolin-Türkerler inşaat (34.3), Çelikler inşaat (34.4), Temsis-Kalyon inşaat (34.7), AA Grup inşaat (36.1), Taş Yapı (36.8), Genç inşaat (36.9), Özdoğanlar inşaat (38.5) ve Aslanlar inşaat (38.7) milyon YTL teklif verdi. Biat inşaat ise, yaklaşık yüzde 40 indirime giderek 31.315 milyon YTL ile en düşük teklifi verdi ve ihaleyi kazandı.

Sorular yanıtsız kaldı
Biat İnşaat firması Biat Holding'e ait. 1982 yılından beri İstanbul merkezli birçok projeye imza atan şirket, Ankara'da 'ilk işini' yapıyor. Biat Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Enis, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bacanağı. Şerif Enis'in ortaklan arasında Şaban Hakan Enis ile Halit Çekiç ve Mustafa Ege de bulunuyor. VATAN'ın ısrarlı sorularına karşın Şerif Enis ve Biat İnşaat Genel Müdürü Müslüm Kurt, iddialara cevap vermedi. İnşaat şirketinden bir yetkili ise "Firmamız prensip gereği yaptığı işlere ilişkin bilgi veremez" demekle yetindi.

Haber: Veli Toprak
Kaynak: www.vatanim.com.tr