BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.400,71
HABER /  GÜNCEL

Polisle kaleşnikof pazarlığı

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir kişi, kendilerini alıcı gibi davranan polislere kalaşnikof piyade tüfeği satmak istedi.

Abone ol

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir kişi, kendilerini alıcı gibi davranan polislere kalaşnikof piyade tüfeği satmak isterken yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Canbaz köyünde oturan Bülent D'nin (32), elinde bulunan kalaşnikof piyade tüfeğini satmak için müşteri aradığı ihbarını alan güvenlik güçleri, kendilerini alıcı gibi tanıtarak bu kişiyle irtibata geçti.

Bülent D. ile köydeki evinde buluşan ve 2 bin YTL'ye anlaşan güvenlik güçleri, bu kişiyi, samanlıktan çıkardığı tüfekle birlikte suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan zanlının, polise verdiği ifadesinde, 1993 yılında Muş'tan Karacabey'e taşındıklarını, taşınırken tüfeği de yanlarında getirdiğini söylediği bildirildi.

Bülent D'nin ifadesinde, ''Silahı atamadım, devlete de veremedim, bu nedenle saklıyordum. Son olarak minibüs almaya karar verdim. Param yetmeyince de, tüfeği satmak istedim'' dediği öğrenildi.

Zanlı, sorgulamasının ardından ''silah ticareti yapmak'' suçundan adliyeye sevk edildi.