BIST 10.067
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.434,55
HABER /  GÜNCEL

Polisi de gasp ettiler

Metropollerde hızla artan gasp terörünün son kurbanı genç bir polis memuru oldu.

Abone ol

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Kartaltepe Polis Merkezi'nde bir yıl önce göreve başlayan 24 yaşındaki Baran Çelik iş çıkışı kız arkadaşı Meryem Çakır'la Bakırköy Sahili'nde buluştu. Saat 23.00 sıralarında bir bankta sohbet eden gençler, silahlı iki şehir eşkıyasının saldırısına uğradı.

Elinde bıçak ve tabanca bulunan iki saldırgan, genç çiftten cep telefonlarını ve cüzdanlarını istedi. 'Üzerinizde ne varsa boşaltın yoksa kötü olur' diyen gaspçılara karşı koymak isteyen polis memuruyla saldırganlar arasında boğuşma yaşandı. Ellerindeki tabancanın kabzasıyla genç polisin başına vurarak sersemleten saldırganlar bu kez de kuru sıkıdan bozma bilye atar silahlarıyla Çelik'i kolundan ve karnından yaraladı.

Yaraladıkları polis memurunun belindeki silahı da alan gaspçılar, kanlar içinde yatan genci ve kız arkadaşı Meryem Çakır'ı geride bırakarak olay yerinden kaçtı. Çelik, genç kızın açtığı telefon sayesinde ambulansla Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulanstan inip hastaneye yürüyerek giren Baran Çelik'in oldukça fazla kan kaybettiği gözlendi.

BARAN KURTARILAMADI

Saldırıyı duyar duymaz ilk uçakla Diyarbakır'dan İstanbul'a gelen ve oğlunu son bir kez görebilmek umuduyla hastane bahçesinde gözü yaşlı bekleyen baba Adnan Çelik, 'Baran'ım mezun olduktan sonra tayin yerinin İstanbul olduğunu öğrenince çok sevindi. Hep İstanbul hayali kuruyordu. İstanbul'un tehlikeli olduğunu söyledik, dinletemedik. Benim tek isteğim var, oğlumu vuran gaspçıların yakalanması' diye konuştu. Polis telsizlerinden yapılan anonslarla hastane bahçesi kan bağışlamak isteyen polislerle dolup taştı. Ancak görev arkadaşlarının ve doktorların çabaları Baran'ı yaşatmaya yetmedi. Kan kaybeden genç polis, saat 16.30 sularında hayatını kaybetti