BIST 9.979
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.435,40
HABER /  GÜNCEL

Rektör davası derinleşiyor

Yücel Aşkın'ın yargılandığı davaya Petrol Kaçakçılığı, sahte analiz ve JİTEM karıştı..

Abone ol

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın yargılandığı davaya Petrol Kaçakçılığı, sahte analiz ve JİTEM karıştı..
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve 9 arkadaşının çete suçundan yargılandığı davaya Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Dünkü duruşmanın öğleden sonraki bölümünde müdahil olarak dinlenen Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Mehmet Tunç, doçentlik kadrosunun kendisine verilmediği ve sınavlarda jüri olarak kendisine görev verilmediği için mağdur olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Rektör Yücel Aşkın, öğretim görevlisi Mehmet Tunç'un daha önce sahte petrol analizi yaptığı için JİTEM ve emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığı ve 2 ay tutuklu kaldığını ifade ederek, bu nedenle kendisine sınavlarda görev verilmediğini savundu. Mehmet Tunç ise Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davasının devam ettiğini, suç unsuruna rastlanılmadığı için kendisinin tekrar serbest bırakıldığını ifade etti.

Müdahil avukatlarından Hüsnü Tuna ise Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Zeki Yalçınkaya tarafından üniversitenin laboratuvarı kullanılarak 600 kadar sahte petrol analizi yaptığı, bu analizler için sahte belge düzenlenerek ve fakültenin mührünün kullanıldığını söyledi.