BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.389,84
HABER /  GÜNCEL

Polisevine saldıranlar yakalandı!

Dikmen'deki polisevine roketatarlarla saldıran zanlılardan biri ölü diğeri ise yaralı olarak ele geçirildi.

Abone ol
Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıdan yaklaşık 3.5 saat sonra saldırganlardan biri ölü, diğeri yaralı ele geçirildi.
 
Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, Dikmen Vadisi'ne çıkan geniş bir alanı çembere aldı.
 
Eşgalleri belirlenen zanlılar, MOBESE görüntülerinden takip edildi.
 
Saldırıdan yaklaşık 3.5 saat sonra Konya yolu üzerindeki ODTÜ ormanında çıkan çatışmada şüphelilerden biri ölü diğeri yaralı ele geçirildi.
45.20130921022205.jpg
 
AK PARTİ SALDIRISININ FAİLİ

Ölü olarak ele geçirilen saldırganın daha önceden AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na saldırı düzenleyen zanlılardan DHKP-c üyesi Muharrem Karataş olduğu ortaya çıktı.
 
Yaralı olarak ele geçirilen ve hastaneye kaldırılan Serdar Polat'ın ise Yunanistan'daki DHKP-C kamplarında eğitim aldığı belirlendi.

MUHARREM KARATAŞ KİM?

Muharrem Karataş'ın ismi son olarak AK Parti Genel Merkezi'ne düzenlenen saldırıda gündeme gelmişti. Son saldırının ardından Karataş, Eskişehir yolu istikametine kaçarak Ankara'dan ayrıldığı tespit edilmişti. Karataş'ın eşinin intiharının ardıhdan psikolojik sorunlar yaşadığı belirtilmiş, ailesinin de ikna edemediği kaydedilmişti.  Karataş'ın eşinin ölümünün ardından psikolojisinin bozulduğu ve birçok kez intihar kalkıştığı için örgüt tarafından özellikle seçildiği ifade edildi. 

9654.jpg