BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.410,73
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da polis evine saldırı!

Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait polis evine roketatarlı saldırı düzenlendi.

Abone ol
Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki polisevine, roketli saldırı düzenlendi, binada hasar meydana geldi. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yollar kesildi saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Zanlıların izine ODTÜ ormanlarında rastlanırken çıkan çatışmada zanlılardan biri öldürüldü diğeri ise yaralı olarak yakalandı.
 
Ankara'daki saldırıda roketlerin birisi EGM’nin sosyal hizmetler ek binasının 3. katının duvarına diğeri ise Polisevi’nin 1. katının duvarına isabet etti. Genel Müdürlük ile Polisevi’nin ortasındaki benzinliğe roketlerin isabet etmemesi ise büyük bir faciayı önledi. Patlamaların ardından olay yerine çok sayıda terör, özel harekat ve istihbarat polisi sevk edilirken iki bina da güvenlik şeridi ile çevrildi.

RPG-7 KULLANILMIŞ

Başkent Ankara Dikmen'de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketatar ile saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırının RPG-7 roketatar ile yapıldığı öğrenildi. İki ayrı noktaya saldırı yapılırken; mermiler duvara isabet etti. Bir roketatar ise yapılan çalışmalar sonucu arazide bulundu.

Saldırının hemen ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Emniyet güçleri, eğitimli köpekler eşliğinde aramalar yaptı. Aramalar sonucunda ise roketatar bulundu. Roketatar, olay yeri inceleme ekipleri tarafından poşete konularak incelenmek üzere götürüldü.

RPG-7, Sovyetler Birliği yapımı bir geri tepmesiz tanksavar silah olup, dünyada en çok kullanılan tanksavar silahı. Etkili menzili 400 metre. Önceki modeli RPG-2'den geliştirildi. Atası II. Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından geliştirilen Panzerfaust.

40 mm çapında, 95.3 cm uzunluğunda müsademe çarpma sistemiyle çalışan dakikada 4-6 atım yapabilen 25 metre geri tehlike bölgesi bulunan toplu, hafif ve orta zırhlı hedeflere kullanılan timin destek silahı. 900 metreden sonra hedefin bulunamaması halinde roket kendini imha ediyor.

Sağlam yapısı, düşük fiyatı ve etkili oluşu onu dünyada en çok kullanılan tanksavar silahı yapıyor. Şu an itibariyle 40'tan fazla ülke tarafından kullanılıyor. Bunun yanında 9 ülkede de üretimi yapılıyor. Gayrinizami ve gerilla grupların arasında da popüler. RPG-7'ler 1960 yıllardan bugüne kadarki tüm savaşların çoğunda kullanıldı.

En çok kullanılan uyarlamaları RPG-7D paraşütçü modeli (kolay taşınabilmesi için 2 parçaya bölünebilen) ve hafif Chinese Type 69 RPG.

BAKAN GÜLER SALDIRIYI ANLATTI - TIKLA 

SALDIRGAN MUHARRREM KARATAŞ KİM?  
 
ANKARA DİDİK DİDİK EDİLDİ
 
Olası bir üçüncü patlama ihtimaline karşı da bomba imha uzmanları bölgede geniş çaplı inceleme yaptı. Olay yerine ayrıca frekans karıştırcılar gönderildi. Ek binada mesai bitimi nedeniyle az kişinin bulunduğu, Polisevi’nde ise misafirlerin olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından Polisevi’nde kalanlar kendilerini panikle dışarı attı. Kentte alarm verildi. Birçok yol trafiğe kapatıldı.

SALDIRI SONRASI OLAY YERİ FOTOĞRAFLARI- TIKLA  
 
SOL ÖRGÜT
 
Çalılıklar arasından kaçan saldırganları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Saldırının gerçekleştiği noktada yapılan aramalarda ise bir sırt çantası, patlamamış roketatar mermisi ve sol bir örgüte ait olduğu belirtilen flama bulundu. Roket incelenmek üzere götürüldü. Saldırganların şiddetli patlamanın ardından paniğe kapılarak üçüncü roketatarı atmadan olay yerinden kaçtıkları değerlendiriliyor. 

ZANLILAR YAKALANDI

Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, Dikmen Vadisi'ne çıkan geniş bir alanı çembere aldı. Eşgalleri belirlenen zanlılar, MOBESE görüntülerinden takip edildi.

Saldırıdan yaklaşık 3.5 saat sonra Konya yolu üzerindeki ODTÜ ormanında çıkan çatışmada şüphelilerden biri ölü diğeri yaralı ele geçirildi.

SALDIRGANLAR HERŞEYİ HESAPLAMIŞ
 
Terör uzmanları saldırının gerçekleştirildiği yer göz önüne alındığında saldırganların önceden keşif yaptığı değerlendirmesinde bulundu. Uzmanlar, “Seçilen nokta her iki binayı da hedefleyecek bir yer. Kör nokta olması MOBESE ve güvenlik kameralarının noktayı görmemesi de saldırganların yeri bilinçli seçtiklerini gösteriyor. Ayrıca bulunan nokta kısa sürede hem araçla hem de Dikmen Vadisi içine giderek kaçma olanağı sağlayan bir yer. Saldırganların saldırıyı gerçekleştirmek için bilinçli bu yeri seçtikleri belli” dediler.
 
AK PARTİ SALDIRISININ FAİLİ

Ölü olarak ele geçirilen saldırganın daha önceden AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na saldırı düzenleyen zanlılardan DHKP-c üyesi Muharrem Karataş olduğu ortaya çıktı.
 
Yaralı olarak ele geçirilen ve hastaneye kaldırılan Serdar Polat'ın ise Yunanistan'daki DHKP-c kamplarında eğitim aldığı belirlendi.


TWİTTER'DAN TEPKİLER

1.20130921001439.jpg

2.20130921001449.jpg

3.20130921001459.jpg


dikmen-saldiri.jpg