BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  DÜNYA

Cumhurbaşkanı Gül, New York’ta

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler’in 68. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere New Yo...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler’in 68. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere New York’a geldi.
Cumhurbaşkanı Gül, 24 Eylül Salı günü geleneksel olarak ilk iki sırada konuşan Brezilya ve ABD Devlet Başkanları’nın ardından üçüncü sırada BM Genel Kurulu’na hitap edecek. Gül, aynı gün öğleden sonra “Sürdürülebilir Kalkınma Konulu Yüksek Düzeyli Siyasi Forum” kapsamında “Liderler Diyaloğu: Yüksek Düzeyli Siyasi Forum-Vizyondan Eyleme” konulu oturuma ana konuşmacı olarak katılacak ve konuşmasında ağırlıklı olarak Türkiye’nin kalkınma alanındaki küresel çabalara katkılarına değinecek. Gül, aynı günün akşamında ise BM 68. Genel Kurulu’na iştirak eden devlet ve hükümet başkanlarına yönelik olarak bir resepsiyon verecek.
Cumhurbaşkanı Gül, 25 Eylül Çarşamba günü de “Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik Çalışmaların Takibi” konulu özel etkinliğe katılacak ve burada bulunan devlet ve hükümet başkanlarına hitaben bir konuşma yapacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York’ta bulunacağı sürede çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla da ikili görüşmelerde bulunacak. Gül, Türkiye’nin ekonomi diplomasisi faaliyetleri çerçevesinde Merrill Lynch ve Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenecek etkinliklere katılarak, Amerika’nın iş, finans ve yatırım çevrelerinden saygın temsilcilere Türkiye’nin sunduğu potansiyeli anlatacak. Princeton Üniversitesi’nde ve ‘Council on Foreign Relations’ isimli düşünce kuruluşunda konferanslar verecek olan Gül, ayrıca New York Times gazetesinin yazı işleri kurulu, ‘Foreign Affairs’ ve CNN gibi önde gelen basın ve medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, mülakatlar gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti vesilesiyle ABD’de yaşayan Türk toplumu ve derneklerinin temsilcileriyle de bir araya gelecek ve bu ülkede bulunan Ahıska Türklerinin temsilcilerini kabul edecek.
Gül, New York’taki programının ardından 28 Eylül 2013 Cumartesi günü ABD’den ayrılacak. Cumhurbaşkanı Gül’e ziyareti sırasında eşi Hayrünnisa Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve New York’ta heyete katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz eşlik ediyor.