BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.419,88
HABER /  DÜNYA

Bakan Güler’den saldırı açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Dikmen’deki polisevinin duvarına 2 roketatar mermisi isabet ettiğini, olayda ölü ya da yaralı olmadığını, ola...

Abone ol

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Dikmen’deki polisevinin duvarına 2 roketatar mermisi isabet ettiğini, olayda ölü ya da yaralı olmadığını, olay yerinde bir roketatar bulunduğunu açıkladı.
Dikmen’de Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. İki ayrı noktaya saldırı yapılırken, mermiler duvara isabet etti. Bir roketatar mühimmatı ise patlamamış halde yerde bulundu. Polis ve özel harekat ekipleri çevrede geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. İçişleri Bakanı Güler ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Güler, olayın saat 21.30 sıralarında meydana geldiğini, birinci saldırının Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ek binasında Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hizmet verdiği binanın üçüncü katına yapıldığını, ikinci saldırının ise polisevinin ön cephesine göre birinci katı, arka cephesine göre ise zemin katına yapıldığını bildirdi. İki roket mermisinin de duvara saplanmış durumda olduğunu belirten Güler, ölen ya da yaralanan kimsenin bulunmadığını bildirdi. Güler, ayrıca patlamamış bir roketatar mühimmatının bulunduğunu ifade etti.
Yasa dışı örgüte ait bez parçasının ve bir çantanın da bulunduğunu kaydeden Bakan Güler, bu yasa dışı sol örgütün tespitine çalışıldığını ifade etti. Saldırıyı gerçekleştirenlerin araçla kaçmış olabilecekleri veya vadiye kaçmış olabilecekleri bilgisine ulaşıldığını kaydeden Güler, "Üzücü bir olay, can kaybı ve yaralının olmayışı teselli edici bir durum. Polisimiz, olay yeri inceleme ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara emniyetinin bütün ekipleri olayla ilgili tespitleri yapmaya çalışıyor" dedi.
Fail veya faillerin mutlaka en kısa zamanda yakalanıp gereğinin yapılacağını belirten Güler, "Bu tip saldırılar geçmişte de yapıldı. Bu dönemde yeni eylem arayışında olan örgütler var. Bunlarla ilgili çalışmamızı sürdürüyoruz" diye konuştu.