BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,52
HABER /  MEDYA

Melih Gökçek'ten sert ODTÜ çıkışı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'deki olayların marjinal gruplar tarafından yönlendirildiğini söyledi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'deki yol tartışmalarıyla ilgili konuştu, protestocuların 250-300 kişiden oluştuğu ve bunların marjinal gruplar olduğunu söyledi. Yolla ilgili ihalenin yapıldığını ve yasal sürecinin ilgili bakanlığında onayıyla tamamlanacağını anlatan Gökçek, gösterilerde asılan afişle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CNN Türk'te yayınlanan Ankara'nın Günlüğü'nde gündeme ilişkin soruları cevapladı.  Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın hazırlayıp sunduğu ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hüseyin Yayman ile Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’in de katıldığı programda Gökçek, ODTÜ'deki olayları değerlendirdi. Yol tartışmalarıyla ilgili rektörün de zorlandığını ileri süren Gökçek, tüm gösterilerin 250-300 kişilik marjinal gruplar tarafından organize edildiğini, bunlardan 25-30'nun ODTÜ'de öğrenci olduğunu söyledi.

"ASAN ŞEREFSİZDİR"

Radikal gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek'in ODTÜ'deki gösterilericilerin tamamının belirli bir örgüte ait olduğu yönündeki eleştirilere katılmadığını söylemesine üzerine Gökçek, ODTÜ olaylarında asılan yasa dışı örgütlerin afişlerini örnek gösterdi. Zeyrek ise bu afişleri sizin astırdığınız bile söyleniyor sözlerine üzerine Gökçek, "Asan şerefsizdir" diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

"KARAYALÇIN'IN MİRASIDIR"

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en borçlu belediyeler arasında yer aldığı yönündeki eleştirileri kabul eden Gökçek, görevi devraldıklarında belediyenin 2 milyar dolar borcu olduğunu ve bu borcun faiziyle 4 milyar dolara çıktığını anlattı. Bu borçların tamamının Murat Karayalçın'ın kendilerine mirası olduğunu ifade eden Gökçek, büyükşehirin kendi bütçesiyle 10 kilometrelik metro yapabileceğini ama uyanık davranarak attığı temellerle bunun hükümet eliyle 4 katıla çıktığını anlattı.

"ERKEK ERKEĞE, KIZ KIZA ÖPÜŞTÜLER"

Kurtuluş Metrosu'nda öpüşen çifte yönelik, güvenlik görevlilerinin yaptığı uyarıyı da değerlendiren Gökçek, uyarının metroda bulunan vatandaşların şikayeti üzerine gerçekleştiğini söyledi. Programda metrodaki eylemlerin fotoğraflarını göstererek anlatan Gökçek, kızlarla kızların erkeklerle erkeklerin öpüştüğü eylemlerde boy gösterenlerin Ankara'daki tüm eylemlerde ön sıralarda olduğunu ifade etti.