BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.392,53
HABER /  GÜNCEL

Polis sudan sebepten 2 kişiyi öldürdü!

İstanbul Gaziosmanpaşa’da, su istasyonu işleten ağabeyine yardım eden polis memuru Ş.Y., tartıştığı iki kardeşi öldürdü

Abone ol

İzin gününde ağabeyinin su istasyonunda çalışan polis memuru, su dağıttığı araca çarpan minibüs şoförüyle tartışmaya başladı. Kavga büyüdü. Polis silahını çekip rastgele ateş etmeye başladı. 30 ve 40 yaşlarında iki kardeşi öldürdü, bir kişi yaralandı.

İstanbul Gaziosmanpaşa’da, izinli olduğu günde su istasyonu işleten ağabeyine yardım eden polis memuru Ş.Y., önceki gün 16.30 sıralarında su dağıtırken Küçükköy Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Edirnekapı Topkapı minibüs durağı yakınına park etti. Bu sırada bir minibüsün açılan kapısının su aracının tamponuna çarpması olayları başlattı.

Kavga büyüdü. Kendine küfür edildiğini iddia eden polis rastgele ateş etmeye başladı. Vezir Uluğ (40) olay yerinde hayatını kaybederken, kardeşi Veysi Uluğ (30) ise kaldırıldığı hastanede öldü. Olayda İsmail G. adlı bir kişi de hafif yaralandı. Saldırının ardından olay yerinden uzaklaşan katil zanlısı polis memuru, Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu.

KENDİNİ KORUMAK İÇİN RASTGELE ATEŞ ETTİ

Olay günü su dağıtımı yapan ağabeyine yardım ettiği öğrenilen Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi’nde görevli polis memuru Ş.Y. ifadesinde kendini korumak için rastgele ateş ettiğini öne sürdü:

Bir döviz bürosunun istediği su siparişini götürüyorduk. Aracı park ettiğimde anayola çıkışı minibüsler kapatmıştı. Yanımdaki işçiye suları götürmesini söyledim. Bu sırada benim arabamın önünde duran minibüs kapılarını açınca aracımın ön tamponuna çarptı. Minibüs şoförü araçtan inmeden bana küfür etmeye başladı. Aracımı geri almaya çalışırken, bu kez arkamdaki araç korna çalmaya başladı.

BENİ LİNÇ EDECEKLERDİ

“Bir anda 10 kişi arabanın etrafını sardı. Bağırıp bana vurmaya çalışıyorlardı. ‘Bırakın gideyim’ diye ikna etmeye çalıştım. Ancak bana saldıranların sayısı gittikçe artınca bir el havaya ateş açtım. Silah sesiyle kalabalık birkaç saniyeliğine uzaklaştı ancak tekrar araca çullandılar. ‘Bıçak getirin’ diye bağırıyorlardı. Aracın arka camını da kırdılar. Ben onlara gitmek istediğimi anlatırken, saldırmaya devam ettiler. Kendimi korumak için rastgele ateş açtım. Kaç kişiyi vurduğumu bilmiyorum. Linç edilmemek için oradan ayrılıp aracı su istasyonuna bıraktım ve teslim oldum.”