BIST 10.314
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.455,05
HABER /  GÜNCEL

Polis cinayeti önledi

Eski milletvekilinin yeğenleri arasındaki kapışma son anda polis dinlemesine takıldı.

Abone ol

İki iş adamı arasındaki hesaplaşma son anda polis tarafından önlendi. Aralarında husumet olan iş adamını öldürtmek üzere 100 bin dolara 3 kişilik bir ölüm timi kiralayarak Ankara'ya gönderen Batmanlı iş adamı, cinayet için kiralandıkları iddia edilen 3 kişi birlikte gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün bir ihale ile ilgili yaptığı çalışma sırasında eski milletvekili Mehmet Nezir N.'nun müteahhit yeğenleri arasında yaşanan bir husumet ile ilgili hesaplaşma için Ankara'ya 3 adam gönderildiği belirlendi.
Kiralandığı iddia edilen 3 zanlının kaldığı otele şafak vakti baskın yapan polis, suikastta kullanılacak silahla birlikte iş adamı ve 3 adamını gözaltına aldı. Azmettirici iş adamı, Batman eski milletvekili Mehmet Nezir N.'nun yakını çıkarken, 3 yıl önce Ankara'da yapılan enerji operasyonu nedeniyle yakalanıp tutuklanan Muzaffer N.'nun da amca çocuğu olduğu belirlendi.

Yakalama olayı dün gerçekleşse de, iki iş adamının husumetinin yıllar öncesine dayandığı ve Diyarbakır'daki bir karayolu ihalesi nedeniyle aralarının açıldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Batmanlı iş adamı Abdulkadir N. ile amca çocuğu olan ve Ankara'da iş hayatının sürdüren Süleyman A., 4 yıl önce Diyarbakır'daki bir ihaleye rakip olarak girdi. İddialara göre Abdulkadir Nasıroğlu, amca çocuğu olan Süleyman A.'e, söz konusu ihaleye girmemesini söyledi ancak Süleyman A., ihaleye girip kazandı. Bunun üzerine ikili arasında tartışma çıktı ve silahına davranan Süleyman A., Abdulkadır N.'nu ayağından vurdu. O dönemden kalan husumet, kanlı bir infaz planına dönüştü.

Soyisimleri farklı da olsa amca çocuğu olan iki Batmanlı işadamının husumeti bu günlere kadar uzandı. Süleyman Aydiş'i öldürtmek isteyen Abdulkadir N., 100 bin dolara 3 kişilik bir ölüm timi kiralayarak Ankara'ya gönderdi. Ankara'daki bir otelde karargah kuran Cüneyt A, Burhan T ve Mustafa Ö isimli kiralık ölüm timi, 15 gün boyunca Süleyman A.'in evini, iş yerini, gittiği mekanları öğrenerek yakın takibe aldı. Ölüm timi, cinayet planları yaparken, polis cinayet ihbarını alarak, ölüm timinin adresini belirledi ve şüphelileri şafak baskınıyla yakaladı. Silah ve paralarıyla birlikte yakalanan şüpheliler, bir günlük sorgunun ardından adli makamlara sevk edilirken, azmettirici iş adamı Abdulkadir N. da gözaltına alınarak sorgulandı ve mahkemeye sevk edildi. İnfaz, son andan önlendi.

Düzenlenen operasyonda 1 adet tabanca ve 7 adet mermi ele geçirildi. Zanlılar yapılan polis sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.