BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.434,58
HABER /  DÜNYA

İntihara güle oynaya gitti

O El Kaide'nin canlı bombası. İntihar eylemine gönderildi. Eyleme giderkenki hali görenleri şaşırttı. Gülücükler saçtı...

Abone ol

Afganistan'da intihar saldırısı düzenleyen Türk bombacısı Cüneyt Çiftçi'nin eylemi gerçekleştirmeden hemen önceki görüntüleri yayınlandı.

Alman Der Spiegel dergisinin internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda intihar bombacısı Almanya doğumlu Türk çok neşeli görülüyor. Cüneyt Çiftçi eylem öncesi diğer teröristlerle vedalaşırken gülüyor. İntihar bombacısı Türk eylem öncesi dua ederken de görülüyor.

Afganistan'da 3 Mart tarihinde düzenlenen intihar saldırısında 2 NATO askeri ile 2 sivil ölmüştü. Cüneyt Çiftçi eylemi şöyle gerçekleştirmişti:

EYLEMİ NASIL GERÇEKLEŞTİRDİ?

Takvim 3 Mart 2008'i, yerel saat 16.04'ü gösteriyordu. Küçük bir kamyonet, Host eyaletinin Sabari kentindeki Amerikalıların üs olarak kullandığı merkezin önünde durdu. Motor hala çalışıyordu. Patlayıcıları ateşledi. Yer şiddetle sarsıldı. Amerikalı askerler yıkılan beton yığınlarının altında kaldı. İkisi uluslararası ISAF gücüne bağlı asker olmak üzere dört kişi öldü, dört kişi de yaralandı.

'Başarılı saldırının', kod adı "Saad Ebu Furkan" olarak geçen Almanya'da yaşayan Türk asıllı Cüneyt Çiftçi tarafından gerçekleştirildiği öne sürülüyordu. Alman yetkililer, şimdi DNA ya da parmak iziyle bombacının Çiftçi olup olmadığını bulmaya çalışıyor.