BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Polis 1 Mayıs için alarma geçti!

Taksim'de 1 Mayıs krizi sürüyor. Valilik izin vermedi sendikalar inadından vazgeçmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü ise güvenlik tedbirlerini arttırdı.

Abone ol

Sendikalar, büyük bir şantiye alanına dönen Taksim'de 1 Mayıs'a izin verilmemesini krize dönüştürdü. Polis, örgütün DHKP-C'li gruplarla olay çıkaracağı bilgisine ulaştı ve alarm durumuna geçti.

Metrekareye 4 insandan 300 bin kişinin alana sığacağını hesaplayan da var, 'Tehlikenin farkındayız' deyip geri adım atmayan da…

DHKP-C'Lİ GRUPLAR OLAY ÇIKARTACAK

YeniŞafak'tan Tahir Alperen'in haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) 1 Mayıs'ta Türkiye genelinde güvenlik tedbirlerini artırdı. EGM, öncelik olarak en fazla olayın yaşandığı İstanbul'a 2 bin 500'ü Ankara'dan olmak üzere çevre illerden yaklaşık 5 bin polis takviyesi yapacak.

DHKP-C ve PKK'nın gençlik yapılanması DYGM için ise teyakkuz durumuna geçildi. PKK'nın silah bırakma sürecinin ardından oluşan barış havası örgütün gençlik yapılanmasına ulaşmadı. Polis, örgütün DHKP-C'li gruplarla olay çıkaracağı bilgisine ulaştı ve alarm durumuna geçti.