BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.489,30
HABER /  EKONOMİ

Yunanistan Başkonsolosu Gül'ü dinledi!

Abdullah Gül'ün Anadolu turuna çıkmasını tavsiye ettiği Yunan başkonsolos gezisine Kayseri'den başladı...

Abone ol

YUNANİSTAN Başkonsolosu Kyriakos Loukakis, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önerisiyle çıktığı Anadolu turuna Kayseri'den başladı.

Başkonsolos Loukakis, Türkiye ve Yunanistan'ın politik ikliminin benzer olduğunu ve ticareti geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.Başkonsolos Kyriakos Loukakis Yunanistan Ticaret Müsteşarı Charalambos Kounalakis, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN POLİTİKASI BİRBİRİNE BENZİYOR

Ziyarette konuşan Başkonsolos Loukakis, Türkiye ve Yunanistan'ın politik ikliminin benzer olduğunu ve ticareti geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu ziyaretin ne ilk ne de tek olacağının altını çizen Başkonsolos Loukakis, "Arkadaşlıklar zor durumlarda belli olur. Sözlerle ifade edilmez. 1999 depreminde özellikle Kayseri ve Yunanistan bu arkadaşlığını göstermiştir. İlerleyen zamanda da bu gibi sıkıntılı durumlar olmuştur. Politik ilişkilerimizin iklimi de çok iyidir. Politik ilişkilerimizde ticaretimizi geliştirecek bir çok alan mevcuttur. En son yapılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın buluşmasında ticaret ön planda olan 25 konu üzerinde fikir birliğine varılmış ve imzalar atılmıştır. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, bu ticari imzalarla ilgili fikirlerimi ve önerilerimi sorduğumda bütün Türkiye'yi ziyaret etmemi önerdi.

ANADOLU'NUN KAPLANI KAYSERİ

Hem Başbakanlığımız hem de Cumhurbaşkanımızın önerileri doğrultusunda Anadolu ziyaretlerine Anadolu'nun kaplanı Kayseri'den başlamayı uygun gördüm. Bu eminimki ilk kez yapılan veya tek olan bir ziyaret değildir devamı gelecektir dedi. Karşılıklı ilişkilerin gelişmesi açısından önemli bir ziyaret olduğuna vurgu yapan Vali Yılmaz, konuk başkonsolosa Erciyes Dağı, Atatürk heykeli ve Kayseri Kalesi'nin kabartmasından oluşan bir şilt hediye etti.