BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,76
ALTIN 2.420,13
HABER /  GÜNCEL

O ağacın altında LYS'ye hazırlanıyordu

Kâğıthane’de ailesiyle birlikte piknik yaparken kökü çürüdüğü için devrilen ağacın altında kalarak hayatını kaybeden lise öğrencisi Sevde Kösüre’den (20) geriye fotoğraflar kaldı.

Abone ol

Genç kızın, vefat etmeden yarım saat önce ders çalışırken çekilen görüntüleri, bir işyerinin kamera kayıtlarına yansıdı. Sevde’nin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından ise kısa bir süre önce, “Ey kendim neredesin, ölsem haberin olmayacak.” yazması dikkat çekti.

Kâğıthane Hasbahçe mesire alanında, pazar günü saat 17.00 sularında yaşanan faciada üzerine devrilen ağacın altında kalarak yaralanan iki kız kardeşten Sevde Kösüre, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 10 yaşındaki diğer kardeş Ayşe Kösüre ise kazayı ucuz atlatmıştı.

Küçük Ayşe’nin tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bu arada piknikte yaşanan ağaç dehşetini, güvenlik ve işyeri kamera görüntüleri gözler önüne serdi. Kayıtlarda ağacın devrilmesi ve vatandaşların olayın şokuyla sağa sola kaçışmaları açıkça görülüyor. Olay sonrasında mesire alanında büyük bir panik yaşanırken vatandaşlar ise yaralılara yardım etmeye çalışıyor. Aynı karelerde Sevde ve Ayşe kardeşler de yer alıyor. Haziran ayında yapılacak üniversite sınavlarına hazırlanan Sevde, hayatını kaybetmeden yarım saat önce piknikte ders çalışırken görülüyor. Bir başka karede ise Sevde’nin hastanede yaşam mücadelesi veren kardeşi Ayşe Kösüre (10) görülüyor.

Annesine uzun süre haber veremediler

Ölümün apansız yakaladığı Sevde, sevdiklerini yasa boğdu. Olaydan yaralı kurtulan anne Tülay Kösüre’ye uzun süre kızının öldüğü söylenemedi. Genç kızın Adli Tıp’taki otopsi işlemleri sürerken amca Şeref Kösüre yaşanan acıyı şöyle anlattı: “Dün (pazar günü) kardeşim geldi. Konuştu ama olayın ne olduğunu söyleyemedi. Diğer kardeşlerimden haber aldım. 20 yaşındaki yeğenim vefat etmiş. Olayda bir kasıt yok. Sevde üniversiteye hazırlanıyordu. Ne yazık ki annesine söyleyemedik.”

Bu arada akıl almaz kazada hayatını kaybeden Sevde Kösüre, son yolculuğuna uğurlandı. Genç kız için Kasımpaşa Büyük Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Kösüre’nin tabutunun camiye getirilmesiyle sevenleri gözyaşlarına boğuldu. Sevde’nin teyzesi ve kuzenleri, tabutunun başında dakikalarca gözyaşı döktü. Cenazeye genç kızın Kur’an kursundan arkadaşları ve hocaları da katıldı. Cenaze, ikindi vakti kılınan namazın ardından Kulaksız Mezarlığı’nda toprağa verildi