BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,34
HABER /  GÜNCEL

Play-Off sisteminin tüm ayrıntıları

Bu yıl uygulanması planlanan play-off sistemine göre normal sezonu ilk 4 içerisinde bitirenler şampiyonluk için play-off oynayacak

Abone ol

Şike soruşturmasıyla zor bir dönemden geçen Türk futbolunda sistem tamamen değişiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun masasındaki yeni plana göre şampiyonu Play-Off belirleyecek. Projeye göre sezonu ilk 4 arasında bitiren takımlar kupa için ayrıca yarışacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların Kulüp Başkanlarına ve kulüp temsilcilerine Çırağan Sarayı'nda bir iftar yemeği vermiş, buradan ise ligin play off sistemine dönmesi olayı gündeme bomba gibi düşmüştü. Şimdi ise sistemin ayrıntıları gün yüzüne çıkmaya başladı.

İnternetspor'un haberine göre proje, TFF, liglerin 34 hafta oynandıktan sonra ilk 4'teki takımlar arasında maçların yapmasıyla şampiyonun belli olacağı bir play off sistemini öngörüyor.  Lig bu sistemde hafta içinde de oynanacak, 34 haftanın 9'u hafta içi olacak.

Lig TV haber bülteninde konuşan Şansal Büyüka konu hakkında önemli bilgiler verdi.

YENİ PROJE KULÜPLERDEN DESTEK GÖRDÜ

Toplantıda ilk defa kulüplerin TFF'ye bu kadar destek verdiğini gördüğünü öne süren Büyüka;

"Seyirci 'hep destek, tam destek' der ya, böyle bir beyanda bulundu 16 kulüp. Trabzonsspor ve Ankaragücü yoktu. Takımların büyük bölümü başkan düzeyinde temsil edildi. Çok net biçimde TFF'ye destek çıktı. TFF'nin yeni projesi de destek gördü" dedi.

GELİR ARTIŞI, HAFTA İÇİ MAÇLAR..

Bu yeni çalışma ile ligin heyecan kazanması, kalitenin ve iddianın play off'a kadar sürmesi konusunda görüş birliğine varıldığını belirten Büyüka,"Kaldı ki bu sistem kulüplere ekonomik olarak da büyük katkı sağlayacak, heyecan artacak, takımlar daha çok maç oynayacak, lig daha uzun olacak. Hafta arası da maçlara alışacağız. Ligin 9 haftası maçlar çarşamba günü oynanacak" diye konuştu.

"Umulan sonuç elde edilirse düşme bölgesi için de benzer proje yapılacak" diyen Büyüka, ''Kulüpler bu kararı iyi karşıladılar. Ligde ekonomi ve heyecanın ivme kazanması futbolun ön plana çıkması için TFF de bu projeyi bir an önce açıklayacaktır. Fikstür de önümüzdeki günlerde çekilecek ve proje sanıyorum bu hafta açıklanacak" ifadelerini kullandı.

"GÖRÜŞ AYRILIKLARI DA OLDU"

Kulüplerin böyle bir sıkıntılı ortam içinde yeniden futbola dönme konusunda hevesli olduklarını da kaydeden Büyüka; "Yaşanlardan sonra iyi bir manzara yok ama kulüplerimiz futbola dönüş için ciddi bir heves içindeler. Faydalı bir toplantı oldu. Olgun düzeyde görüş farklıkları da yaşandı aralarında" dedi.

DEMEÇ KONUSUNDA ANLAŞTILAR, G.SARAY'A KIZDILAR

Büyüka yeni sezonda kulüplerin takınacağı tavırla ilgili de çok önemli bir bilgi verirken;

"Açıklama ve demeç verme alışkanlığından vazgeçilmeli diye konuştu kulüpler. İnternet sitesi ve medyadan da açıklama yapmamak konusunda titiz davrandılar. Çok hafif şekilde bu konuda G.Saray'a sitem oldu ama medyaya yansıdığı gibi ağır değildi. Bu kadar bütünlük ve dayanışma içinde olduklarını uzun süredir görmedim. Ciddi bir sinerji vardı. Sanırım çok iyi olacak iyi bir yeni sezona bekliyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

"KULÜPLER DESTEK VERDİ"

Bu arada TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan da Lig TV'ye yemek hakkında kısa bir açıklama yaptı.

Arıboğan çok olumlu bir toplantı yaptıklarını belirtirken, "Biz Digiturk'e teşekkür ediyoruz. Butün kulüplerimiz, bizler ve resmi yayıncımız yaşanan son olaylardan Türk futbolunun minimum hasarla çıkması yönünde dayanışma içinde oluğunu gösterdi. Bu dayanışma ile bu sorunları aşacağız. Hem futbolumuzun, hem de futbol endüstrisinin minimum hasarla geçmesi için biz çalışmalar yapıyoruz. Bu anlamda kulüplerimizin yardıma hazır olmaları da bizi ayrıca memnun etti" dedi.