BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,59
ALTIN 2.389,72
HABER /  GÜNCEL

Öğrencileri bayıltan sınav

Üniversitenin özel yetenek sınavına giren öğrenciler aşırı sıcaklara dayanamadı.

Abone ol

Sivas'ta, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna (BESYO) giriş için yapılan özel yetenek sınavında 1200 metre koşusunda ter döken erkek adayların bazıları baygınlık geçirirken, kimisi ise hastaneye kaldırıldı.

CÜ BESYO özel yetenek sınavı kapsamında dün 30 metre sürat koşusu ile koordinasyon ve beceri testine tabii tutulan erkek adaylar, bugün de 1200 metre koşusunda ter döktü. CÜ yerleşkesindeki Cumhuriyet Stadyumu'nun tartan atletizm pistinde yapılan 1200 metre koşusuna, 342 aday katıldı.

400 metrelik pistin etrafında 3 tur atan erkeklerin büyük bir bölümü, etabı tamamlamakta oldukça zorlandı. Adayların, bitiş çizgisine ulaştıktan hemen sonra kendilerini yere ve minderlerin üzerine bıraktığı gözlendi. Adayların birçoğu bitkin düşerek yere yığıldı. Ayağa kalkamayan ve bitkin bir şekilde minderde yatan adaylara, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görevli sağlık ekipleri müdahale etti. Kimi adaylar, kendine gelemeyince kontrol amacıyla hastaneye kaldırıldı. Koşunun ardından bazı adayların ise sahada kustuğu gözlendi.

Adaylara serinlemeleri ve kendilerine gelmeleri için sınav görevlileri tarafından, stadyumun çimlerinin sulanmasında kullanılan hortumla su tutuldu. Bazı adaylar, başını ve yüzünü hortumdan akan suyla yıkadı.

CÜ BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'ne 40 (15'i kız, 25'i erkek), Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 30 (10'u kız, 20'si erkek) ve Spor Yöneticiliği Bölümüne 30 (10'u kız, 20'si erkek) öğrenci alınacak.

Özel yetenek sınavına giren 80 kız aday da sabah saatlerinde 800 metre koşusuna tabii tutulmuş, bazı adaylar koşunun sabah serinliğinde yapılmasına rağmen etabı tamamlamakta zorlanmıştı. Bitkin düşen adaylara sağlık ekipleri müdahale etmişti.

Yetkililer, adayların koşuda sıcak havadan etkilenmemesi amacıyla sınav saatlerini sabah ve öğleden sonraki serinliğe göre ayarladıklarını, sıcak havada koşan aday ile serin havada koşan aday arasında bir haksızlık yaşanmasını engellemek amacıyla böyle bir planlama yaptıklarını kaydetti.