BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,60
ALTIN 2.388,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin Somali'yi kalkındırma planı

Felaketi yaşayan Somali için uzattık yardım elimizi... Peki neler yapılacak? Başbakan ve sivil toplum kuruluşları toplandı, karar çıktı...

Abone ol

Açlıktan her gün yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Somali için Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında toplandı Sivil Toplum Kuruluşları... Felaketi yaşayan Somali için birlik kararı alındı. Başbakan Erdoğan, toplantıda Somali için Türkiye'nin gerçekleştireceği projeleri sıraladı.

Erdoğan'ın, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde, Somali'ye yardımların koordinasyonunu sağlamak üzere kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı değerlendirme toplantısı sona erdi.

TÜRKİYE OLARAK BİZE YAKIŞAN BUDUR

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, Somali'nin bütününü kucaklamak, bütününe bu hizmetleri götürmek durumunda olduklarını ifade ederek, "Türkiye olarak zaten bize yakışan da budur. Herhangi bir ayrıma fırsat vermeden inşallah bütününe bu yardımları ulaştıracağız. Altyapı, üstyapı noktasında, gıda, ilaç, giyim noktasında, oradaki halkın kendi kendine yetebilme noktasına gelebilmesi için, eğitim noktasında önemli adımlar atmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

SEFERBER OLDUK

Hükümet olarak tüm yardımların eksiksiz ve süratli bir şekilde Somali halkına ulaşması için gerekli önlemleri aldıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birçok ülke güvenlik gerekçeleriyle Somali'ye gitmek ve orada yardım faaliyetleri gerçekleştirmekte tereddüt gösterirken, bizler Türkiye olarak aktif bir şekilde Somali'nin yanında olduk. Resmi ve gönüllü kuruluşlarımız her türlü zorluğa göğüs gererek, orada arazide çok anlamlı bir görev ifa ediyorlar. Bu ziyaret vesilesiyle Türkiye'nin gerek hükümeti, gerek yardım kuruluşlarıyla seferber olduğunu tüm dünyaya göstermiş olduk. İstiyoruz ki, dünya kamuoyunun dikkati ve ilgisi de Somali'de yaşanan insanlık dramının üzerinde olsun. Eylül ayındaki BM Genel Kurulunda da konuşmamın gündemini tamamıyla bu oluşturacak."