BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Platininin gözü UEFAnın tepesi

Fransız futbolunun unutulmaz isimlerinden Michel Platini, UEFA başkanlığı seçimini kazanacağını söyledi

Abone ol

Fransız futbolunun unutulmaz isimlerinden Michel Platini, UEFA başkanlığı seçimini kazanacağını söyledi.

Platini, Alman Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'nın Düsseldorf kentinde 26 Ocak'ta yapılacak seçim öncesinde heyecanlı olmadığını belirterek, "Seçimi kazanacağımı bildiğim için heyecanlı değilim" dedi.

Futbola yeni bir anlayış getirmeyi düşündüğünü söyleyen Platini, devrim yapmak istemediğini ancak bazı şeyleri değiştirmeyi planladığını ifade etti.

Siyasetin futbola karışmasının çok tehlikeli olacağını kaydeden Platini, bunu engellemek için çalışacağını dile getirdi.

UEFA başkanlığı yaşının da sınırlandırılması gerektiğini savunan Platini, "Komisyonlarda bir kişi 70 yaşına kadar seçilebilir. Ancak bir UEFA Başkanı 77 yaşında yeniden aday olabiliyor. Bu doğru değil" diye konuştu.

Futbola gönül vermeyen insanların futbolun geleceği konusunda karar vermemeleri gerektiğini ifade eden Platini, dünyanın en iyi takımlarının yer aldığı bir "dünya ligi" oluşturulması görüşlerini yanlış bulduğunu, bunun futbolun sonu anlamına geleceğini, böyle bir şeyi engellemek için her türlü çabayı harcayacağını sözlerine ekledi.