BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,57
HABER /  GÜNCEL

Platini: holiganlık yeniden yükseliyor

UEFA Başkanılığı görevine üçüncü kez rakipsiz seçilen Michel Platini, holiganlığın en "karanlık günlerine" bir dönüş yaşandığı uyarısında bulundu.

Abone ol

UEFA Başkanılığı görevine üçüncü kez rakipsiz seçilen Michel Platini, holiganlığın en "karanlık günlerine" bir dönüş yaşandığı uyarısında bulundu.

Fransız Başkan stadyumlarda "milliyetçilik ve aşırılıkta" yükselen bir trend gözlenmekte olduğunu söylüyor.

Platini, "pek uzak olmayan bir geçmişte" tanık olunan olayları önlemek için Avrupa çapında bir spor polis gücü kurulması çağrılarını yineledi.

1985 Avrupa Kupası finali öncesinde Heysel Stadı'nda kalabalığı kontrol etmede sorunlar yaşanması 39 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Platini o maçta Liverpool ile final oynayacak olan Juventus'ta oyuncuydu.

Artan olaylar

Daha yakın zamanlarda, AEK Atina ve Olympiakos arasındaki Yunanistan Kupası çeyrek final maçında, Olimpiyat Stadı'nda taraftarların sahayı işgalinden sonra maç iptal edildi.

Sürekli taraftar sorunlarından sonra Yunan Süper Ligi bu yılın başlarında hükümet tarafından bir hafta süreyle askıya alındı.

Ukrayna kulübü Dinamo Kiev, Guingamp'a karşı oynadıkları maçta taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle, Olimpiyat Stadı'nda Everton'a karşı oynadıkları Avrupa Ligi maçında stadyumun bir kısmını kapatmak zorunda kaldı.

Geçen Ekim ayında, Arnavutluk ile Sırbistan maçı, çatışmalara yol açan bir siyasi mesaj taşıyan bir hava aracının stadyuma sokulması ardından iptal edildi.

2013 yılında, Spartak Moskova Rusya Kupası'nda Shinnik Yaroslavl'a karşı maçlarda taraftarlarının yol açtığı sorunlar nedeniyle kapalı kapılar ardında oynamak zorunda kaldı.

Tarftarlar polisle çatıştı, koltukları söktü ve sahaya attı.