BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.430,15
HABER /  GÜNCEL

PKKyı Suriyeliler sardı

PKK'dan Suriyeli kaynıyor... PKK terör örgütünün yeşermesini sağlayan Suriye, şimdi de PKK'ya insan desteği veriyor.

Abone ol Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı yıllarca topraklarında besleyen ve örgütün yeşermesini sağlayan Suriye, şimdi de PKK’ya insan desteği veriyor.

PKK’daki Suriye uyruklu terörist sayısının 2 bin kişiye ulaştığı ve örgüt kadrolarının yaklaşık üçte birinin Suriye’lilerden oluştuğu belirlendi. Bir çok kanlı eylemin ardında da, örgütün silahlı birliklerini yöneten HPG komutanı Suriye’li Fehman Hüseyin bulunuyor.

Terörün önünü kesebilmek ve PKK’yı etkisiz hale getirmek için, PKK’ya katılımların önlenmesi gereği üzerinde duran yetkililer, örgüte katılımların Türkiye içinden çok Suriye, Irak ve İran’dan olduğunu belirlediler. Aktütün olayının ardından yapılan operasyonlarda ölü ele geçirilen bazı militanların da Suriye uyruklu olduğu saptandı.

BAŞBUĞ DA AÇIKLADI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, medya temsilcileri ile yaptığı son toplantıda ‘’Silahlı Kuvvetler olarak 1984 - 2008 arasında 24 yılda, 32 bin teröristi etkisiz hâle getirmişiz. Yaralısı ve teslim olanlarla beraber rakam 46 binlere ulaşıyor. Ancak, 1990'lı yıllarda terörist sayısı neyse bugün de aynı. Beş, altı bin arasında gidip- geliyor’’ diyerek şunları söylemişti:

"Yani terör örgütüne katılımlar devam ediyor. Onun için biz hep katılımın önüne geçmek gerektiğine dikkat çekiyoruz. Katılımın da üç boyutu var. Birincisi, Türkiye içinden; ikincisi, özellikle Suriye ve İran'dan üçüncüsü de Avrupa'dan. Avrupa'dan dediğim zaman, Türkiye vatandaşlarından Avrupa'ya gitmiş olanlarını kastediyorum. Türkiye'deki katılım, dediğimiz zaman, Türkiye geneline bakın. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden katılımın, ülkenin diğer yerlerine nazaran daha fazla olduğunu zannetmeyin. Türkiye'nin diğer yerlerinden katılım daha fazla, bunu da ayrıca değerlendirmemiz lazım. Örgütün şu andaki mevcudunun 1/4'ü, hatta 1/3'üne yakını ise Suriyeli. Belli bir oranı İran'dan."

KİLİT İSİM FEHMAN HÜSEYİN

Suriye uyrukluların örgüte katılmasında kilit rolü, kanlı eylemlerin sorumlusu ve örgütün silahlı gücü HPG’nin komutanı Fehman Hüseyin oynuyor. Suriyeli olan ve ‘’Dr. Bahoz Erdal’’ kod adını kullanan Fehman Hüseyin, silahlı kanadı harekete geçiren kişi olarak biliniyor. Şehirlerde eylem yapan TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) başta olmak üzere HPG’nin (Kürdistan Savunma Güçleri) sorumlusu olarak biliniyor. PKK’nın kanlı eylemlerinde Bahoz’un imzası bulunuyor. Zap Kampı’nı üs olarak kullanıyor. Fehman Hüseyin, geçen ay Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen kongre’de yaptığı konuşmada; “Örgütün şiddet politikasının başarısız olduğunu öne sürüp daha fazla şiddet’’ istemişti. Örgütte Hüseyin’in yardımcısı olarak da yine Suriyeli Rüstem Cudi bulunuyor.