BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.426,19
HABER /  GÜNCEL

Erzurumda binalar kaydı

Erzurum'daki bir alışveriş merkezi inşaatında toprak kayması meydana geldi. 104 daire boşaltıldı.

Abone ol

Yıldızkent semtinde hafriyat çalışmaları süren bir alışveriş merkezinin inşaatının temeli kazılırken toprak kayması oluştu. Olay nedeniyle inşaat çevresindeki 104 daire boşaltılırken, itfaiye ve sivil savunma ekipleri de önlem aldı.

Olay yerine gelen Erzurum Valisi Sami Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat alanında yağmurdan kaynaklanan küçük çaplı toprak kayması yaşandığını söyledi.

Sıkıntılı bir durum yaşanmaması için binaları boşalttıklarını dile getiren Bulut, ''Yaklaşık 104 daireyi boşalttık. Binalarda herhangi bir hasar yok'' dedi.

Konuyla ilgili soruşturma başlatacaklarını ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

''Mühendislerin yaptığı incelemenin ardından binanın yakın zamanda yıkılması riskinin olmadığı ortaya çıktı. Apartman yöneticileri, belediye başkanları, Bayındırlık ve İskan Erzurum İl Müdürlüğü yetkilileri ve diğer ilgililerle Erzurum İl Kriz Merkezi'nde toplantı yapacağız. Risk almak istemiyoruz. Risk almamak için binaları boşalttık. Apartman sakinlerinin çoğu akrabalarına gitmiş. Açıkta kalanları misafirhanelere yerleştireceğiz. Alışveriş merkezinin ruhsat harçları yatırılmış. Yarın inşaata başlanması planlanıyormuş. Ancak biz, inşaat öncesi istinat duvarı yaptıracağız. Toprak kaymasının önüne gececeğiz. En kısa zamanda kayan toprağın riskini en aza indirmek için sabah duvar yapmaya başlayacağız.''

İnşaat konusunda vatandaşlardan herhangi bir yakınma almadıklarını belirten Bulut, ''Gerekli incelemeyi yaptıracağız. Suçu ve ihmali olan varsa cezasını çekecektir'' diye konuştu.

Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, gerekli önlemlerin alınması için alışveriş merkezini yapan firma yetkililerini daha önce uyardıklarını kaydetti.