BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'ya destek verenlere takip

Canlı bombadan sonra Erdoğan ve Gönül'ün bir araya gelme gerekçesi ortaya çıkt. İkili DEHAP ve PKK'yı konuştu. DEHAP ve PKK'nın ilişki boyutu tartışıldı. İşte detaylar:

Abone ol

Geçtiğimiz Cuma günü Genelkurmay Başkanlığı'nda Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e verilen terör brifinginin perde arkası ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 5 saat süren terör zirvesinde, askerler, terör örgütlerinin "mali desteği" konusunda önemli bilgiler sundu. Özellikle bu örgütlerin Avrupa ülkelerinden aldıkları maddi destek "somut" bazı ülke isimleri verilerek anlatıldı. Brifingte, adres olarak İskandinav ülkeleri gösterildi. Terör zirvesinden sonra Cumartesi günü AK Parti MKYK'yı toplayan Erdoğan, ülkemizdeki terör örgütlerinin aldığı "dış destek" konusunda önemli açıklamalar yaptı.

Avrupa'dan para aktarılıyor

Özellikle PKK terör örgütünün bazı Avrupa ülkelerinden destek gördüğünü söyleyen Erdoğan, İskandinav ülkeleri ve Almanya'nın ismini verdi. Başbakan, bu ülkelerin DEHAP'lı belediyelere kullandırdığı fonlara dikkat çekerek, belediyelerin yaptığı ihalelerin kime verileceğini, fonu kullandıran ülkenin belirlediğini vurguladı. Erdoğan, "Büyük yardım, paralar veriliyor. Çeşitli fonlardan doğrudan belirlenen projelere para aktarılıyor. Belediye, ihaleyi bunların (ülkelerin) istediği kişilere veriyor" dediği öğrenildi. Başbakan, Türkiye'nin bu tür oyunların önüne geçebilmesi için bölgeyi ihmal etmemesi gerektiğini belirterek, "Ekonomik açıdan bölgeye destek verilmeli" görüşünü dile getirdi. Erdoğan, MKYK'da bilgi verirken "DEHAP'lı belediyeler" ifadesini kullandı. Ancak hangi şehirler olduğunu belirtmedi. DEHAP'lı belediyeler içinde en büyük bütçeye Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sahip.

Haber: Veli Toprak
Kaynak: