BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.412,08
HABER /  POLİTİKA

PKKya cesaret veriliyor

Teröristleri dağdan indirme planına Baykal sert çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, teröristleri dağdan indirmek için yapılan çalışmaların daha önce sonuç vermediğini, af niteliğindeki düzenlemelerin de örgüte cesaret verdiğini söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'yı makamında ziyaret eden Baykal, çıkışta yaptığı açıklamada, iktidarın terörle mücadele için yeni yasa hazırlığını eleştirdi.

"Başbakan'ın ifadelerinden terör örgütünü ikna etme, onunla dolaylı dahi olsa bir ilişki geliştirerek bekleyişlerine cevap verecek açılımlar gayreti içinde oldukları gözüküyor" diyen Baykal, "Bu konudaki anlayışlarını biliyoruz ama bunlar şu ana kadar sonuç vermedi. Bundan sonra da sonuç vermez" dedi.

CHP lideri, "Daha önce Türkiye defalarca böyle girişimler, yasal düzenlemeler yaptı. Eve dönüş yasaları, af yasaları çıkardı. Hatta Öcalan'ın kendisine yönelik tahliye imkanını getirecek düzenlemeyi dahi kanun metnine koydular" diye konuştu.

Bu tür hazırlıkların ve af niteliğinde yapılan düzenlemelerin terör örgütüne cesaret ve moral verdiğini kaydeden Baykal, "Onların mücadelelerini başarıya ulaştırabilecekleri konusundaki inançlarını daha da yukarı düzeye çekiyor. Bu bakımdan böyle af düzenlemeleri bence yanlış sinyaldir. Teröriste cesaret verir, terörle mücadele eden insanların da moralini bozar" dedi.